Selçuklu Belediyespor Spor Okulları 6 branşta eğitim vermeye devam ediyor. Yazdöneminde 8 branşta 1375 sporcu ile faaliyet gösteren spor okulları yıl boyueğitimlerine katılan öğrenci sayısı 1040'a ulaştı. Faaliyetlerin devam ettiğiTaekwondo 246, Basketbol 199, Kick Boks 123, Cimnastik 99, Wushu 90, Futbol 64,Voleybol 62, hafta içi akşam gruplarında Judo 70, Karate 47 ve Güreş de 40sporcu eğitim görüyor. Selçuklu Belediyespor Kulübü bünyesinde faaliyet gösterilenve ilgi gören branşlar arasında yer alan Judo spor okullarında 70 öğrencieğitim görüyor. Yıl boyu eğitimlerine devam eden Judo da yaz spor okullarındabu sayı kat kat artıyor. Eğitimlerin Selçuklu Belediyesi Uluslararası SporSalonu ve Selçuklu Belediye Stadında yapıldığı Judo Antrenör Abdülkadir Coşkungörev yapıyor.

Uzmanlarjudo sporuna küçük yaşlarda başlamanın avantajlı olduğunu belirtiyor. Vücudunuve zihnini kontrol altına almayı öğrenen sporcuların küçük yaşta eğitimebaşlaması ile gelecek için büyük faydası olduğunu ifade eden uzmanlar,çocukların fiziksel, bedensel ve zihinsel acıdan bir çok kazançsağlayacaklarına dikkat çekiyor. Selçuklu Belediyespor Judo AntrenörüAbdülkadir Coşkun, Judoyu diğer spor dallarından ayıran bir çok özellikolduğunu belirterek bu özelliklerin tercih edilmesinde önemli etkenler arasındayer aldığını söyledi. Antrenör Coşkun, "Judo, çocuğun fiziksel ve ruhsalgelişmesinde çok faydalı olabilen bir spor dalıdır. Çocuklar bu spordan çokşeyler kazanabilir. Judo, öncelikle diğer sporlarda olduğu gibi, onlarınfitness çalışmaları ile vücutları düzgün bir şekil alır ve zamanla da tamamendengeli bir fiziksel yapıya kavuşmasına katkıda bulunur.

Judoyudiğer sporlardan ayıran en büyük özellik, şiddet faktörünün kendisine faydalıolarak dönüş yapmasıdır.Yani Judo ile kişi kendisini nasıl savunacağını bilirancak onu sadece kendisine saldırgan bir hareket olmadıkça uygulamaz. Judonunkazandırdığı disiplin kurallarına uyma alışkanlığı çocuklarda sosyalyaşantılarına da olumlu etki eder. Bu anlayış sporcularda giderek yerleşeceğiiçin toplum kuralları açısından önemli bir alışkanlık kazanmalarına nedenolacaktır. Selçuklu Belediyespor Kulübü olarak eğitim verdiğimiz sporcularımızaspor yaptırmanın yanı sıra bedensel ve fiziksel gelişmelerine katkı sağlamayaçalışıyoruz. Çocuklarımıza disiplin, konsantrasyon, denge, özgüven, sosyalbeceri, görünüm, temizlik konuları ağırlıklı olmak üzere eğitim vermeye gayretgösteriyoruz." dedi. Selçuklu Belediyespor Kulübünde spor okullarının yanısıra  kulüp bünyesinde de faaliyetgösterilen judo da 64 lisanslı sporcu bulunuyor. Minikler, yıldızlar, ümitler,gençler ve büyükler kategorilerinde sporcuları bulunan mavi-beyazlı kulüpteayrıca büyük erkekler kategorisinde süper ligde mücadele ediliyor.

SPOR SERVİSİ

 


Editör: TE Bilişim