İttifak Holding Konyaspor’un yıldız oyuncusu Marko Jevtovic, önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgınından, liglerin ertelenmesine, kişisel performansından, takımın durumuna kadar pek çok konuya değinan Jevtovic, oğlunu göremediği için üzgün olduğunu söyledi

Konyaspor’a geldiği ilk sezonunda 30’un üstünde maç oynadığını ve iyi performans sergilediğini belirten deneyimli oyuncu, sezon başında büyük kulüplerden teklifler aldığını ancak Konyaspor’un kendisi için 5 milyon Euro istediğini ifade etti

TFF Süper Lig temsilcimiz İttidak Holding Konyaspor’un yıldız futbolcusu Marko Jevtovic önemli açıklamalarda bulundu. Mozzartsport’tan Aleksandar Joksic’e konuşan deneyimli oyuncu liglerin devam etmesi durumunda kesinlikle ligde kalacaklarına inandığını söyledi. Eylül ayına kadar ligin zirvesi için mücadele ettiklerini belirten Marko, “O dönemden sonra büyük bir düşüş yaşadık. Ancak alt sıralarda bulunan takımlardan daha kaliteliyiz. Ligler devam ederse ligde kesin olarak kalacağımızı düşünüyorum” dedi.

Geçen sezon Partizan kulübünden Konyaspor’a trasnfer olduğunu hatırlatan Marko Jevtovic, “İlk sezonumda pek çok maçta forma giydim. Maç analizlerinde sahada en çok koşan oyunculardan biriydim. Sezon sonunda Avrupa kulüplerinden teklifler geldi. Ancak Konyaspor benim için 5 milyon euro fiyat belirledi. Gerçekçi bir rakam değildi” diye konuştu.

İşte Konyaspor’un tecrübeli oyuncusu Marko Jevtovic’in açıklamaları:

AKLIMIZ FUTBOLDA DEĞİLDİ

"Antrenman yaptık, maçlar oynadık ve inanın bana kimse futbolu düşünmüyordu. Stadyuma geliyoruz ama taraftar olsun olmasın oynayıp oynayamayacağımızı, haberler hakkında yorum yapıp yapmayacağımızı konuşmak istiyoruz. Günlerce bekledik, uzmanların tavsiyelrini takip ettik, mesafemizi koruduk, mümkün olduğunca dikkat ettik, her antrenmandan ve maçtan sonra stadyumdaki tüm odalar dezenfekte edildi. Bu koşullarda tam anlamıyla spor yapamadık"

OĞLUMU GÖREMEMEK ÇOK ZOR

"Sınırlar kapalı olduğundan dolayı Johnson şehre nasıl döneceğini bilmiyor. Biz de aynı sorun içindeyiz, havaalanları çalışmıyor. Şu anlık kararlara uymak zorundayız. Yedi aylık oğlumu görmemek benim için çok zor. Sırbistan'a geri dönememiyorum ama en azından ailemle günlük görüşüyoruz. Futbol artık çok önemsiz, bu yüzden Türkler ligi geçici olarak askıya aldı."

GENEL BİR KARIŞIKLIK VAR

"İlginç bir şekilde maçların seyircili oynamasında ısrar eden Galatasaray'dı. Bu olmayınca maçların iptal edilmesini savundu. Genel bir karışıklık var. Trabzonspor'dan ayrılan Obi Mikel'in sözleri burada geniş yankı uyandırdı ve diğer futbolcularda protesto etti. Basit herkes aynı pencereden bakıyor ve düşünüyor. Herkes sağlığını düşünüyor ve başkalarını da tehlikeye atmak istemiyor. UEFA EURO'yu 2021'ye ertelediyse liglerin durması da çok mantıklıdır, en azından bu koronavirüs salgını geçene kadar."

LİGDE KALACAĞIZ

"Sezona iyi başladık, Eylül ortasına kadar iyi gidiyorduk ama daha sonra kötü bir seriye girdik. Son maçta Fenerbahçe’yi yendik. Onları uçurumun kenarında yakaldık. Bence alttaki takımlardan daha kaliteli bir takımız ve eğer bu koronavirüs salgını bittiğinde maçlar oynanırsa ligde kalacağımızı düşünüyorum."

TEKLİFLER VARDI

Geçen sezon Süper Lig kariyerime iyi başladım. Maç sonu analizlerinde ortalama 12.5 km koştuğum ortaya çıkıyordu. Saha içinde göze batan bir oyuncu değilim. Bu durumdan memnunum. Sakatlıktan önceki dönemde iyi bir performans sergiledim. 30 maç oynadım. Konyaspor’a gelir gelmez bu performansı sergilemek beni mutlu etmişti. Sezon başında Avrupa’dan önemli takımlardan teklifler geldi. Ancak Konyaspor 5 Milyon Euro bonservis talep etti. Tabi kulübümün istediği rakamı talep etme hakkı var ama açıkçası pek gerçekçi bir rakam değildi. Kulübün karardır. Saygı duyuyorum ve Konyaspor’dan memnunum

ŞAMPİYONUK TAHMİNİ YAPMAK ÇOK ZOR

"Şu an şampiyonluk yarışında Başakşehir iyi gidiyor, Avrupa Ligi'nde de öyle. Trabzonspor ise lider ve olağanüstü bir hücum gücuna sahip. Galatasaray ise ikinci yarı çıkışa geçti ve çok dengeli oynuyorlar. Şampiyonluk yolunda sonucu tahmin etmek çok zor. Fenerbahçe bizi yendiğinde sanırım bunlar şampiyon olacak diye düşündüm. Ancak büyük düşüş yaşadılar. Lig öyle bir lig ki üst üste iki maç alan üst sıralarda mücadele etmeye başlıyor, kötü sonuç alan ise ateş hattına düşüyor. Bu ligde herkes herkesi yenebilir."

"Süper Lig'i Avrupa'nın en iyisi olarak görüyorlar"

"Türk’lerin radikal olduğunu düşünmüyorum. Bu bir önyargı. Türkler sadece tam anlamıyla futbol hastası. Her şeyi biliyorlar, her şeyi takip ediyorlar, hatta Süper Lig'i Avrupa'nın en iyisi olarak görüyorlar. Onların önceliği Süper Lig sonra diğer ligler. İspanya, İngiltere vb. İki yıl içinde hiç rahatsızlık yaşamadım. Aşırı olduklarını söylediklerinde abartılı buluyorum. İnan bana kulüplerini çok seviyorlar. Konya 2 milyonuk bir şehir. 42 bin kişilik stadyumda genelde oldukça yüksek sayıda taraftar oluyor. Spor medyası çok güçlü. Futbolu geliştirmek için anlamaya ve anlatmaya çalışıyorlar"

EN İYİSİ SÖRLOTH

"Sörloth'a karşı oynamadım çünkü o zaman sakatlıktan yeni çıkmıştım. Adam ceza sahası içinde çok güçlü, topu kovalıyor, ayakla atıyor, kafayla atıyor her pozisyonda gol atma yeteneğine sahip. Bize karşı da gol attı. Şu anda muhtemelen ligdeki en iyi oyuncu Sörloth. "

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim