4 YILDIR KONYASPOR’DA

Konyaspor’un Danimarkalı yıldızı Jens Jonsson 2016 yılından beri Yeşil Beyazlı formayı giyiyor. Süper Lig üçüncüsü olunan sezonun ardınan Konyaspor’a Danimarka’nın Aarhus GF takımından transfer edilen genç oyuncu ilk sezonunda 24 Süper Lig, 7 Türkiye Kupası ve 4 Avrupa Ligi olmak üzere toplam 35 maçta forma giydi ve sezon sonunda da Türkiye Kupası ve Süper Kupa sevinci yaşadı.

2017-2018 SEZONUNDA 30 MAÇ

Süper Lig’deki ikinci sezonunda sıkıntılı bir dönem geçiren Danimarkalı orta saha oyuncusu takım kötü gidişinin yanı sıra önemli bir de sakatlık yaşadı. Ligin ikinci yarısında toparlayan Jens Jonsson, ligde kalma mücadelesi verilen sezonun son 8 maçında 90 dakika forma giyerek Konyaspor’un ligde kalmasında pay sahibi oldu.

Jens Jonsson 2017 2018 sezonunda 21 Süper Lig, 4 Avrupa Ligi, 4 Türkiye Kupası ve1 Süper Kupa maçında forma giydi ve toplam 3 maça çıktı.

İYİ BAŞLADI İYİ BİTİRDİ

Geçen sezon ise Danimaralı oyuncu sezona iyi başlayıp sıkıntılı devam etti sezonun son bölümünde yeniden formasına kavuştu. Rıza Çalımbay yönetiminde sezona başlayan Konyaspor’da ilk 10 maçta kesintisiz forma giyen Jens Jonsson, yaşadığı sakatlı ve formsuzluk gibi sebeplerle  son 8 maça kadar istikrar yakalayamadı. Yeniden formasına kavuşan tecrübeli oyuncu sezonu 22 maç 4 gol ile tamamladı.

BÜTÜN MAÇLARDA FORMA GİYDİ

Anadolu Kartalı’nın kuzeyli savaşçısı bu sezon ise geride kalan 26 haftanın tamamında sahada yer aldı. Takımın kötü sonuçlar aldığı dönemde zaman zaman performans olarak eleştirilen Jens Jonsson toplamda 113 maçta Konyaspor forması giydi ve 6 gol 2 asistlik performan ortaya koydu. 

SÖZLEŞME UZATMAMA KARARI ALDI

Sözleşmesinin son yılında bulunan Jens Jonsson, Konyaspor ile vedaya hazırlanıyor. Yönetimin sözleşme uzatma noktasındaki tekliflerine henüz olumlu yanıt vermeyen orta saha oyuncusu büyük olasılıkla sezon sonunda takımdan ayrılacak. Konya’da sevgilisi ile birlikte yaşayan Jonsson'un, kız arkadaşının eğitimi olması nedeniyle önceki günlerde kız arkadaşını ülkesine gönderdiği öğrenildi. Yeni sezon ile birlikte farklı bir maceraya atılmak isteyen başarılı orta saha oyuncusunun sezon sonunda ülkesinde ya da Avrupa’da futbol kariyerini sürdüreceği de gelen bilgiler arasında.

SPOR SERVİSİ