Yeşil-beyazlı ekibin Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, içinde bulunduklarısıkıntılı yerden kurtulmaları için tek çarenin Süper Lig'e çıkmak olduğunusöyledi

Torku Konyaspor’da Samsunspor maçıhazırlıkları 3 eksikle sürüyor. Parola 3 puan. Ligde, son haftalardakiperformansıyla dikkat çeken ve her geçen hafta daha iyiye doğru gidenyeşil-beyazlı takımda moral iyi. Adana Demirspor ve Tavşanlı Linyitspor’dansonra geçen sezon Süper ligden düşen Samsunspor’u da yenerek 3. galibiyetinialmayı amaçlayan Kartallar, önceki akşam teknik-taktik çalışması yaptılar.Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde, teknik direktör Hüsnü Özkara yönetimindegerçekleştirilen antrenmana sakat olan Erkan, Semih ve Abdülkerim Bardakçı ileMilli takım kampında bulunan İsmail ve izinden geç dönen Coşkun katılmadı. Necaise düz koşu yaptı.

Dün de taktik çalışan Torku Konyaspor’daçalışma bugün de akşam saatlerinde gerçekleştirilecek ve takım yarın tesislerdekampa alınacak. Konyaspor’da Semih ve Abdülkerim dışında sakat futbolcu yok.Sakatlılığı geçen Ali Turan takımla birlikte çalışmalara başladı. Cumartesiakşam, taraftarlarının desteğiyle Samsunspor’u yenerek bir hafta aradan sonragalibiyetle yeniden buluşmayı amaçlayan Torku Konyaspor’da yönetim, teknikkadro ve futbolcular 3 puanda birleşti. Konyaspor, ligde 7. hafta öncesi 8puanla 9. ve Samsunspor ise bir maç eksiği ve 6 puanla 12 sırada yer alıyor.

                        

Zafer'de bulunan kulüpbinasında basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Hüsnü Özkara, sezona kötübaşlayan takımın haftalar ilerledikçe istenilen seviyeye gelmeye başladığınıbelirtirken, Torku Konyaspor'un Süper Lig'e yükselmesinin yaşanılansıkıntıların giderilmesi noktasında tek çare olduğunu söyledi.

Değerlendirmesine 'BakıldığındaSüper Lig'e yükselmenin formülü maç başına 2 puan ortalmasını yakalamak. Geridekalan 6 hafta dikkate alındığında biz bunun 4 puan gerisindeyiz' sözleriylebaşlayan teknik direktör Hüsnü Özkara, "Sezona istediğimiz gibibaşlayamadık. Son 4 maçta sadece 1 gol yiyen takımımız ilk 2 maçta kendikalitesine yakışmayacak şekilde 5 golü kalesinde gördü. Ama GaziantepB.Ş.Bld.Spor maçıyla başlayan çıkışımız son 4 lig ve kupa maçlarında görüldü.İstenilen durumda değiliz ama yavaş yavaş bu düzeye gelmeye başladığımızısöyleyebilirim. Son Göztepe A.Ş. karşılaşmasında oyunumuzu kötü saha zeminininetkilediğini ifade ettim. Kesinlikle bu bir bahane değil ve biz de bu bahaneninarkasına sığınacak insanlar değiliz. Her şeye rağmen deplasmandan Göztepe A.Ş.gibi bu ligin en iddialı takımlarından biri olan bir ekipten alınan 1 puanındadeğerli olduğunun farkındayız” dedi.

Çalıştığı takımlarda kadroistikrarını yakaladıktan sonra kadroda fazla oynamalar yapmadığını herkesinbildiğini ifade eden Özkara, "Bu sezon beklemediğimiz şanssızsakatlıkla nedeniyle bir türlü bu istikrarı yakalayamadık. Bir hafta önceoynayan oyuncumuz ertesi hafta yaşadığı sakatlık nedeniyle kadroda yerinialamıyor. Erkan Sekman konusunda basında çıkan 'Sezonun ilk yarısını kapattığı'haberleri kesinlikle doğru değil. Erkan Sekman TKİ Tavşanlı Linyitspor maçısonrasında dizinde problem yaşadığını ifade etti. Sonrasında yapılankontrollerinin ardından ufak bir operasyon geçirdi ve bahsedildiği gibi sezonunilk yarısını kapatmadı. 2 hafta sonra yeniden aramızda olacak. Neca Fernandesyine TKİ Tavşanlı Linyitspor maçında aldığı darbe sonucu ayak bileğindensakatlandı. Tedavisi devam ediyor ve dünden itibaren yürüyüşlere başladı. AbdülkerimBardakçı A2 Takım maçında belinden sakatlandı. Bilal Aziz'in geçen senedengelen sakatlığı nüksetti. Ali Zitouni ikili mücadelede aldığı darbe sonucubileği şişti ve 2 şırınga kan çekildi. Serkan Şahin yine antrenmandasakatlandı. Alınan oyuncuların sakatlığının bilindiği ve buna rağmen transferedildiği belirtiliyor. Yaşanan sakatlıklar maçlarda ve antrenmanlarda meydanagelen sakatlıklar. Bunlara birşey yapamayız. Tek isteğimiz bir an önce tamkadro olarak çalışmak" dedi.

Yönetim Kurulunun yaşanılansıkıntılara rağmen oyunculara olan yükümlülükleri yerine getirdiğini sözlerineekleyen Özkara, "Bir yandan yüklü miktarlardaki borçlarınazaltılması için gayret göstereceksiniz ve bunda da başarılı olacaksınız, diğeryandan da takıma olan sorumluluklarınızı yerine getireceksiniz. Bunu başarmakkolay değil. Bizde alacağımız saha sonuçları ve gelecek başarı ile bu konudayönetim kurulumuza destek olmak istiyoruz" şeklinde görüşbelirtti. Özkara, Torku Konyaspor'un Süper Lig için en iddialı takımlardan biriolduğunu da sözlerine eklerken, "Lig zorlu ve uzun bir maraton.İstenmeyen sonuçlar alınabilir. Ama önemli olan camia olarak kenetlenerekhedefe ulaşmak konusunda inancımızı yansıtmak. Bu konuda herkes bizegüvenebilir. İsteğimiz büyük Konyaspor camiasının bize destek olması ve yalnızbırakmaması" diye konuştu.

SPOR SERVİSİ


Editör: TE Bilişim