Futbolun, herkese ulaştırılması ve yaygınlaştırması amacıyla sayısız çalışmaya imza atan Türkiye Futbol Federasyonu, engelli futbolunun en önemli projelerinden "Kardeşlik Engel Tanımaz Karma Futbol Eğitimi Projesi"nin ikincisini gerçekleştirdiği illerden biri olan Konya da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
"TFF Herkes İçin Futbol Engelli Futbolu" biriminin, Milli Eğitim Bakanlığı – Okul içi Beden Eğitimi İzcilik ve Spor Dairesi Başkanlığı (OBESİD) işbirliği ile hayata geçirdiği "Kardeşlik Engel Tanımaz" projesi kapsamında, işitme engelli ilköğretim öğrencileri ile kardeş ilköğretim okulu öğrencileri bir arada futbol eğitimi alıyor.
Katılımcıların sosyal etkileşimi anlamında büyük bir artı değer yaratan proje, sporun ve kardeşliğin engel tanımadığını, futbolun herkes için olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Katılan öğrenciler bir yandan futbol eğitimi alırken; öte yandan aralarındaki engelleri de tek tek kaldırıyor. Eğitim sonunda katılan tüm öğrencilere TFF tarafından sertifika ve HiF lisansı verilecektir. Projenin Konya ayağında; Konya Okul Futbol Koordinatörü Mevlüt Ataseven, Konya HİF İl Temsilcisi İbrahim Karabacak, Konevi İşitme Engelliler İÖO, Rebii Karatekin İÖO, İbrahim Yapıcı İÖO, A.Hadiye Sürmegöz İÖO ve beden eğitimi öğretmenleri; Mustafa Koçhan, Fikret Ilgaz ve İrfan Oğuz Demirbilek tarafından Şehit Muharrem Samur Stadı’nda haftada 2 gün olmak üzere çalışmalar devam etmekte olup, okulların sahaya ulaşımı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor.
Editör: TE Bilişim