Temsilcimiz ilk 6 şansını son haftaya bıraktı. Kartal, Ankaragücü'nü yendikten sonra Rize, Samsun ve Adana'dan iyi haber bekleyecek

PTT 1. Lig'de ilk 6 takım arasına girmenin mücadelesini veren Torku Konyaspor, Urfa'da tekledi. Yeşil-beyazlılar, 6 hafta sonra ilk yenilgisini aldı. Bu yenilgi ile 49 puüanda kalan yeşil-beyazlı temsilcimiz, Ankaragücü'nü yenip rakiplerin puan kaybetmesini bekleyecek. Torku Konyaspor Urfa'da umduğu sonucu alamadı. Başka bir deyişle, yeşil-beyazlı temsilcimiz Urfa'da yandı. Urfa deplasmanına en az bir puan umudu ile giden temsilcimiz, sezonun en kötü oyunu ve mücadelesini sergileyince sahadan  2-0 yenilgiyle ayrılarak, ilk 6 şansını da son haftaya bırakmış oldu.  Lig'de son 6 haftadır yenilgi yüzü görmeyen temsilcimiz 49 puanda kaldı ve puan sıralamasında 7. sıraya düştü.  
SICAKLIK ETKİLEDİ
Karşılaşmaya Torku Konyaspor  başladı. İki takımda sıcağın etkisiyle oyuna kontrollü başladı. Mücadelinin ilk dakikalarında Torku Konyaspor daha etkili oldu.  7. dakikada Erdal'ın korner atışında topa iyi yükselen Ali Turan'ın vuruşu yandan avuta gitti. 21. dakikada Erdal'ın uzaktan attığı şutu kaleci Atacan kontrol etti. 28. dakikada Murat Akın'ın arapısı biraz sert olunca Ars topla buluşamadı ve Torku Konyaspor mutlak bir golden oldu. 31. dakikada Urfaspor'ın geliştirdiği bir atakta Tistel'in plase vuruşu yan direğin dibinden avuta gitti. 33. dakikada Murat Akın'ın serbest vuruştan kullandığı topu kaleci Atacan rahatlıkla kontrol etti. 34. dakikada evsahibi takımın golü geldi. Bu dakikada Torku Konyaspor savunmasının uzaklaştıramadığı topla buluşan Murat Kayalı, topu kontrol etti, kendisine hamle yapan Erdinç'i de geçerek yerden bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Bu golden sonra Torku Konyaspor zaman zaman urfa kalesine yüklendi, ama son vuruşlarda etkili olamayınca maçın ilk 45 dakikası evsahibi takımın 1-0 üstünlüğünde sona erdi.
İKİNCİ YARIDA VASAT MÜCADELE
İkinci yarıya evsahibi takım başladı. 47. dakikada Ars'ın topuk pasında Muhammet'in vuruşu avuta çıktı. 50. dakikada evsahibi takım skoru 2-0'a taşıdı. Ani gelişen Urfaspor tağında Tistel, sağdan ortaladı, Serdar bomboş durumda kafayla topu filelere gönderdi ve takımını rahatlattı. 53. dakikada Torku Konyaspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada Urfa cezaalanı karıştı. Önce Tolga vurdu, savunmadan döndü, dönen topu Ali turan tamamladı, tap bu sefer direkten Erdal'ın önüne düştü, bu oyuncunun vuruşunda ise top savunmaya çarptı ve temsilcimiz mutlak bir golden oldu. 63. dakikada Serdar ortaladı, Kaya kontrol etti. 65. dakikada Atilla cezaalanı içine girdi, yerden vuruşu kaleci Atacan'da  kaldı. 66. dakikada Tissel Urfaspor kontratağında Kaya ile karşı karşı kaldı. Vuruşunda top Kaya'nın ayağına çarptı ve savunma uzaklaştırdı. 80. dakikada muhammet soldan ortaladı, Erdal istediği gibi vuramadı ve top avuta çıktı. 81. dakikada ani gelişen Torku Konyaspor atağında Atilla'nın şutu avuta çıktı ve maçın kalan bölümlerinde iki takımın çabaları sonucu değiştirmedi ve Torku Konyaspor bu yenilgiyle ilk 6 şansını zora soktu.

Editör: TE Bilişim