TFF Süper Lig’in 13. Haftasında temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor yarın deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Kritik mücadele öncesi karşılaşmayı rakip gözü ile değerlendiren FutbolArena Rize muhabiri Serdar Selim Denizalp, iki dost şehrin mücadelesinin her ihtimale açık olduğunu söyledi. Rizespor’un sıkıntılı bir durumda olduğunu ve sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta zorlandığını belirten Denizalp, Konyaspor’un gündemini de değerlendirdi. İşte Serdar Selim Denizalp’in açıklamaları:

RİZESPOR İÇİN 14 PUAN ÇOK

Ligin 13. Haftası iki dost takımın mücadelesine sahne olacak. İki takımda sıkıntılı başladı sezona. Çaykur Rizespor 12. Hafta itibari ile 14 puan topladı. Bana kalırsa bu puan kadro kalitesi açısından beklenen bir puan değil. Ligin en dar kadrosu Çaykur Rizespor’da. 12 haftadır santrforsuz mücadelesini sürdürüyor. Mustafa El Kabir’in sakatlığından sonra gelen oyuncu faydalı olamadı. Rizespor santrforsuz 14 puan topladı. Bence bu kadro ile 14 puan büyük başarı. Diğer yandan Konyaspor 13 puanda. Konyaspor ise bence beklediği ve hak ettiği puanı toplayamadı. Deneyimli bir teknik adam, oturmuş bir kadro ile daha fazla puan toplamalıydı. İki takım da sıkıntılı bir dönemde karşı karşıya gelecek. Ancak bu şartlar Konyaspor için beklenmeyen, Rizespor için beklenen bir durum. Rizespor bu kadro ile fazla bile puan aldı. Konyaspor ise beklentilerin altında kaldı. Elbette lig uzun maraton. Daha ligin şekli değişir. Daha çok kırılma haftaları olacak. Devre arası iki takım da kadrosunu güçlendirecektir. Açık söylemek gerekirse Konyaspor’a da transfer lazım.

ÜÇ İHTİMAL DE GAYET NORMAL OLUR

Rizespor iç saha performansı ile öne çıkıyor. Dış sahada sadece 4 puanı var. Toplanan puanların 10’u içerde kazanıldı. Bu açıdan maçta Rizespor bir adım önde. Yine de Konyaspor’un oyun yapısını biliyoruz. Aykut Kocaman kompakt, topu ayağında tutan, set hücumunu iyi yapan bir hoca. Gününde bir Konyaspor, Rize’den puan ya da puanlar alması çok normal. Böyle bir durumda şaşırmamak lazım. Ayrıca Çaykur Rizespor’un çok eksiği var. Kaleci Gökhan’ın dönüp dönmeyeceği belli değil. Uzun süredir sakat. Boldrin 3 hafta yok. Bence Rizespor’un en önemli oyuncusu. Ismael Diomande Denizlispor maçında sakatlandı. O da forma giyemeyecek. Rizespor sakatlıklarla boğuşuyor. Zaten sezon başı kurulan kadro yetersiz ve dar bir kadro var. Herkes kabul ediyor zaten kadronun yetersiz olduğunu. Bir de sakatlıklar var. Bu halde toplanan 14 puan başarı. Ben çatır çatır bir futbol bekliyorum maçta. İki kardeş takımın iyi mücadelesi olacak. Belki iki takımın oyun yapısı itibari ile pozisyon bol olmaz ama tempo ve mücadele olarak güzel bir maç bizi bekliyor. Bakalım nasıl sonuçlanacak ama hiçbir sonuç beni şaşırtmaz. Üç ihtimalin de gayet normal olduğu bir karşılaşma olacak.

AYKUT KOCAMAN GİDERSE YAZIK OLUR

Ben geçen hafta Antalyaspor maçı öncesi kim kaybederse hocası gider demiştim. Antalyaspor kaybetti, Bülent Korkmaz gitti. Bu maçta Rizespor’un kaybetmesi durumunda İsmail hocanın gideceğini sanmıyorum. İsmail Kartal’ın kredisi var. Cumhurbaşkanı onay vermeden zaten İsmail hoca gidemez. Yönetim böyle bir karar alamaz. Aykut hoca için de kaybetse de gönderilmesinin ya da istifasının doğru olmayacağı kanaatindeyim. Bence devre arası beklenip hocaya gereken kolaylıklar yapılmalı. Çünkü Aykut Kocaman gibisi kolay bulunmaz. Konyaspor’u Avrupa’ya taşıdı. Kupa kazandırdı. Yine başaracaktır. Ben Rizespor’un başında olmasını çok isterim mesela. En önemlisi sistem hocası. Futbolda bazen bu türlü düşüşler normaldir. Aldığın oyuncu tutmaz, beklentilerini karşılamaz. Ama telafi edilir. Rizespor 14 puan topladı ama bence kamera şakası gibi. Transferler tutmadı. Normalde mümkün değil. Ortaya konulan oyununu hakkı değil 14 puan. Özetlersek Rizespor kaybederse İsmail Kartal gitmez, Aykut Kocaman kaybeder ve ayrılırsa da benim düşüncem yanlış olur, yazık olur. Yeni hoca, yeni yapılanma, yeni transferler. Zor olur Konyaspor için. Aykut hoca devre arasında toparlar o takımı.

BAZI SİMALAR ESKİDİ

Tabi şunu da söylemek lazım. Bence Konyaspor’da bazı yüzler eskidi artık. Bir futbol sever olarak söylüyorum bunu. Tabiri caizse 5 bin iş gününü doldurmuş, emekliliği hak etmiş oyuncular var. Aykut hoca bunları zamanla düzeltecek, yeni simalarla yola devam edecektir. Maddi sıkıntısı olan takımlar küme düşer ya da düşmemeye oynar. Konyaspor’a hiçbir şey olmaz.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim