İHH İnsani Yardım Vakfı, Arakan’dan Bangladeş’e göç etmek zorunda kalan mülteci çocukların hizmetine sunmak üzere 5 ayrı rehabilitasyon merkezi projesine başladı. Merkezlerin ilki hizmete girdi. 

Myanmar hükümetinin ve Budist çetelerin baskıları sonucu Arakan’dan Bangladeş’e göç etmek zorunda kalan mültecilerin sayısı gayri resmi rakamlara göre 1 milyonu aştı. Bangladeş’e göç etmek zorunda kalan Arakanlılar, çok zor şartlar altında kamp bölgelerinde ve kendi oluşturdukları alanlarda hayata tutunmaya çalışıyorlar. 

İHH İnsani Yardım Vakfı ise Acil Yardım Faaliyetleri kapsamında Arakan’da yaşanan krizin ilk gününden itibaren bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. İHH, hayırseverlerin destekleri ile 5 ayrı rehabilitasyon merkezi projesine başladı. Merkezlerin ilki yetimlerin de aralarında bulunduğu çocukların hizmetine girerken diğer dördünün de en yakın zamanda hizmete girmesi planlanıyor. 

Rehabilitasyon Merkezleri, Bangladeş’in Cox’sBazar bölgesinde bulunan Balukhali, Jamtoli, Palongkhali, Bagguna ve Ghumdhum kamplarında hizmete girecek. İçinde oyun merkezlerinin de bulunduğu 5 ayrı rehabilite merkezinden toplamda 2 bin çocuk istifade edecek. Merkezlerde, rehabilite hizmetinin yanında barınma, eğitim, sağlık ve beslenme hizmetleri de verilecek. 

Myanmar’daki etnik temizlik girişiminden sonra 1 milyonu aşkın Arakanlı Müslüman Bangladeş’e göç etmek zorunda kaldı. Buradaki yeni mülteciler, yiyecek, su, barınak, hijyen, ve acil tıbbi yardım gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Bu durumdan en çok çocuklar etkileniyor. Mülteciler olarak herhangi bir gelirleri olmamakla birlikte bahsedilen temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekliliği, onları sürekli yardıma muhtaç kılmakta. Rehabilite merkezleri bu ihtiyaçlardan sadece bir tanesi. 

Hayırseverler, Arakan’da yaşanan kriz için bütün operatörden ARAKAN yazarak 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim