Konyaspor’un şanssız yıldızı Paolo Hurtado uzun bir sakatlık döneminin ardından yeniden sahalara döndü. 1 yıl içerisinde üst üstü 3 kez ağır sakatlık geçiren Perulu yıldız sezon başındaki son sakatlığının ardından Adanaspor maçında sonradan oyuna dahil olarak taraftarı sevindirdi. Hurtado’nun dönüşü ile Konyaspor taraftarı heyecanlanırken, Aykut Kocaman cephesinden temkinli açıklamalar geldi. Hurtado’nun takıma tam olarak katılması için en yakın tarih ikinci yarı başı olarak değerlendirildi.

BÜYÜK ŞANSSIZLIK

Geçen sezon büyük umutlarla transfer edilen ve sezon başında oynadığı maçlarda performansı ile taraftarı umutlandıran Hurtado, milli takımda geçirdiği sakatlıktan sonra uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Geçen sezonun devre arasında yeniden sahalara dönen ve iyi bir hazırlık dönemi sonrası ikinci yarıya damga vurması beklenen tecrübeli oyuncu bu sefer de İstanbulspor ile oynanan hazırlık maçında sakatlanmış, yine uzun süre oynayamamıştı. Hurtado’nun şanssızlığı bununla sınırlı kalmadı. Geçen sezonun sonuna doğru yavaş yavaş sahalara dönen Perulu yıldız yaz döneminde yine milli takımda sakatlanarak şanssızlığı ile pes dedirtti.

YENİDEN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

3 kez üst üste ağır sakatlık yaşayan Hurtado son olarak geçtiğimiz günlerde takımla çalışmalara başladı. Adanaspor ile oynanan hazırlık maçının son bölümünde oyuna dahil olan Hurtado’nun sahalara dönüşü taraftarı memnun etti.

Bir türlü tam anlamıyla izleme fırsatı bulamadıkları deneyimli oyuncunun takıma bir an önce dönmesini isteyen taraftarlar, bütün şanssızlıklara rağmen Hurtado’nun hala takıma katkı sağlayabileceği görüşünde.

AYKUT KOCAMAN TEMKİNLİ

Adanaspor ile oynana hazırlık maçında Hurtado’nun oyuna girmesi oyuncunun tam anlamıyla sakatlığını atlattığı düşüncesine neden olurken, teknik direktör ise Aykut Kocaman temkinli. Gazeteciler ile gerçekleştirilen sohbet toplantısında konuyu değerlendiren deneyimli teknik adam, “Ağır sakatlık geçiren futbolculara tam anlamıyla hazır hale gelmesi için, sahalardan ayrı kaldığı sürenin yarısı kadar adaptasyon süresi verilmelidir. 1 yıldan uzun bir süredir oynayamamış bir oyuncudan bahsediyoruz. Tam anlamıyla dönüşü kısa süre içinde kolay değil” ifadelerini kullandı.

Aykut Kocaman’ın Hurtado’dan, devre arası kampının ardından yararlanmayı planladığı tahmin ediliyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim