Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, tamamlanan ligin ardında değerlendirmelerde bulundu

Hokey Federasyonu’nun düzenlediği Kadınlar ve Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig müsabakaları Konya Saraçoğlu Tesisleri’nde oynandı ve tamamlandı. Büyük heyecana sahne olan maçların ardından şampiyon olan ve dereceye giren takımları kupa ve madalyalarını aldı. Kupa törenine Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Karakan, Konya’nın yine güzel bir ev sahipliğine imza attığını ifade etti.

DERECEYE GİRENLER KUPALARINI ALDI

Konya düzenlenen Kadınlar ve Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig müsabakalarının bitmesinin ardından Kadınlarda Gaziantep Polisgücü şampiyon oldu. Yine kadınlarda Bolu Belediyespor ikinci olurken, Gaziantep Doruk SK üçüncülük kupasını aldı. Erkeklerde ise Bolu Belediyespor şampiyonluğa uzanırken, Gaziantep Polisgücü ikinci, Osmaniye SK üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını federasyon Başkanı Sadık Karakan ile yönetim kurulu üyeleri verdi.

İLK İKİ TAKIM AVRUPA’YA GİDECEK

Tamamlanan Süper Lig maçlarından sonra Konya Yenigün Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karaman, dereceye giren takımları tebrik ederek, “Türkiye Hokey Federasyonu’nun en üst düzey ligi olan Süper Lig sona erdi. Olimpik bir spor açık alan hokeyi. Burada üst düzey maçlar oynandı. Tabiri caiz ise kıran kırana maçlar oldu. Erkekler ve kadınlarda ikişer takım bir alt lige düşerken, liglerde ilk iki sırayı alan takımlarımız, Avrupa kupalarında bizleri temsil etme hakkı kazandı. Erkeklerde Bolu Belediye Spor Kulübü, kadınlarda Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü şampiyon olarak Süper Lig’i tamamladı. Açık alan hokey sezonunu Konya’da tamamlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

AVRUPA ŞAMPİYONASI KONYA’DA

Federasyon Başkanı Sadık Karakan, sözlerine Avrupa Şampiyonası’nın Konya’da yapılacağını da ekledi. Karakan, şampiyonanın Türkiye için ayna olacağını belirterek, “Burada lig boyunca nahoş bir olay olmadı, kaza bela ve sakatlanma yaşanmadı. Bizim için sevindirici olan bu. Konya her zaman olduğu gibi yine güzel bir ev sahipliği yaptı. Konya için önemli olan kısmı Temmuz ayında yine burada Saraçoğlu Spor Tesisleri’nde U18 kadın ve erkek Avrupa Şampiyonası maçları oynanacak. Bu organizasyona kadın ve erkeklerde Türkiye dahil 16 ülke katılacak. Biz bu şampiyonanın hazırlıklarını yapmaya başladık. Gerek sahada, gerek sosyal tesislerde bir takım eksiklikler var. Biz bu eksiklikleri Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Spor Genel Müdürlüğü’ne rapor ettik. Eksikliklerin giderilmesi için de çalışmalarımız sürecek. Çünkü bu şampiyona bizim Avrupa’daki aynamız olacak. Konya’nın ve Türkiye’nin tanıtımı açısında burada kusursuz bir şampiyona yapmalıyız. İnşallah öyle de olacak” dedi.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim