Türkiye Hokey Federasyonu’nun ev sahipliğinde Konya Saraçoğlu Hokey Sahasında düzenlenen EuroHockey U18 Kızlar & Erkekler Avrupa Şampiyonası Championships 3 sona erdi 

Kızlarda, Milli Takımımız ile birlikte Hırvatistan, İsviçre ve Ukrayna’nın katıldığı şampiyonada erkeklerde, Macaristan, Finlandiya, Ukrayna, Litvanya, Hırvatistan ve Milli Takımımız mücadele etti. Kızlarda İsviçre şampiyon olurken, Ukrayna ikinci, Hırvatistan ise üçüncü oldu. Milli takımımız kızlar kategorisinde turnuvayı dördüncü olarak tamamladı. Erkekler kategorisinde ise Ukrayna şampiyon olurken Milli Takımımız ikinci oldu. Bu sonuçla birlikte Milli Takımımız Championships 2’ye yükselerek ülkemiz hokey sporunda önemli bir başarıya daha imza attı. 

ERKEKLER ÜST LİGE ÇIKTI 

Şampiyona’dan sonra yapılan kupa töreninde Kızlarda dereceye giren İsviçre, Ukrayna ve Hırvatistan’a madalya ve kupalarını Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ile Hokey Federasyonu Başkan Vekili Bayram Yüksel tarafından verildi. Erkekler kategorisinde yapılan şampiyonluk seramonisinde şampiyon olan Ukrayna’nın kupa ve madalyalarını Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan ve Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, ikinci olan milli takımımızın kupa ve madalyalarını Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ile Hokey Federasyonu Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Kurul Başkanı Ali Babat, üçüncü olan Hırvatistan’ın kupa ve madalyalarını Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yaman ve Hokey Federasyonu Başkan Yardımcısı Caner Erim verdi. 

‘GÜZEL EV SAHİPLİĞİ YAPTIK’

Turnuvanın tamamlanmasının ardından Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Konya Yenigün Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu. Karakan, sıkıntısız bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, “Konya’da bir hafta süren maçların ardından EuroHockey U18 Kızlar ve Erkekler Avrupa Şampiyonası tamamlandı. Ülkemizde düzenlenen en ciddi organizasyonlardan bir tanesiydi. Konya iyi bir ev sahipliği yaptı. Tesislerimizde bulunan eksiklikler kısa bir süre içinde giderildi. Herhangi bir problem yaşamadık. Avrupa Birliği turnuva direktörü de aynı şekilde bir sıkıntı olmadan turnuvanın tamamlandığını belirterek bizi tebrik etti. Türkiye Hokey Federasyonu olarak güzel bir ev sahipliği yaptığımızı düşünüyoruz. Çok güzel müsabakalar oldu” dedi.

‘ŞAMPİYON OLMAMIZ GEREKİRDİ’

Ev sahibi olarak Konya’daki şampiyonayı zirvede tamamlamak istediklerini ancak başaramadıklarını sözlerine ekleyen Sadık Karakan, “Erkek milli takımımız Konya’daki şampiyonada ikinci olarak bir üst tura çıktı. Amacımız bir gruba yükselmekti ama ev sahibi ülke olarak şampiyon olmamız gerekiyordu. Kıl payı kaçırdık. Olmadı ama neticede şampiyondan bir farkımız olmadan üst tura yükseldik. Burada birinci olan Ukrayna ile Avrupa’nın en iyi 9 ülkesin arasına kaldık” ifadelerini kullandı.

‘DAHA BÜYÜK ORGANİZASYONLAR İSTİYORUZ’

 Ülkenin ve Konya’nın tanıtımı için daha büyük organizasyonların burada yapılması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, “Bu organizasyonda bizi yalnız bırakmayan ve her türlü ihtiyacımızda bize yardımcı olan Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Umarım burada bulunan takımlarımız hem Konya ili ile ilgili hem ülkemizle ilgili güzel hatıralar ile ülkelerine dönecekler. İnşallah daha güçlü ve daha büyük organizasyonları Konya’mıza getiririz. Bu güzellikleri yaşayarak bu şehrin tanıtımına katkı sağlamış oluruz” diyerek sözlerini tamamladı.

‘KONYA TECRÜBESİNİ GÖSTERDİ’

EuroHockey U18 Kızlar ve Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda final maçlarının ardından sporcuların kupa ve madalyalarını veren Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz yaptığı açıklamalarda, şampiyonanın Konya’da yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Ersöz, “EuroHockey U18 Kızlar ve Erkekler Avrupa Şampiyonası tamamlandı. 3 sene önce ilk açık alan çim hokeyi sahası Konya’da yapılmıştı. Bu yüzden böyle bir organizasyonun Konya’da yapılması bizleri çok mutlu etti. Tüm müsabakalarımız sıkıntısız bir şekilde geçti. Yurt dışından gelen misafirlerimiz de organizasyondan son derece memnun kaldı. Toplam 9 milli takımın yarıştığı güzel bir şampiyonayı geride bıraktık. Erkek milli takımımı bir üst tura yükseldi. Bunun için de oldukça sevinçliyiz. Ayrıca organizasyonda herhangi bir sıkıntının olmaması Konya’nın ne kadar tecrübeli olduğunu gösterdi. Bu şampiyonanın Konya’ya verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘5 YILDA ATAĞA KALKTI’

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, Konya’da tamamlanan EuroHockey U18 Kızlar ve Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın ardından açıklamalarda bulundu. Tesisler anlamında önemli işlerin yapıldığına dikkat çeken Ay, “Kızlar ve Erkekler Hokey Avrupa Şampiyonası’nı Konya’da tamamladık. Öncelikle tesislerden başlamak gerekirse, burada atıl vaziyette olan bu sahaların yeniden spora kazandırılması bizim için ayrı bir mutluluk. Tesis yapmak kadar içini doldurmak da önemli. Hokey ve diğer branşların buradan faydalanması, yapılan tesislerine sporcularıma yararlı olması oldukça güzel. Bu tür şampiyonların Konya’da düzenlenmesi şehrimiz açısında çok önemli. Sorun yaşamadan turnuvayı tamamladık. Bu şekilde Konya’nın tesis ve ev sahipliği konusunda ne kadar gelişmiş olduğunu herkese gösterebiliriz.  Çim Hokeyi Türkiye’de çok yaygın değildi. Ancak son 5 yıl içinde yapılan çalışmalarla atağa kalktı. Bunun meyvelerini almaya başladı. Erkek milli takımımız bir üst tura yükseldi. Milli takımımızı ve diğer ülkelerden gelen çocuklarımızı tebrik ediyorum. Konya olarak her türlü organizasyon ev sahipliği yapmaya hazırız” şeklinde görüş bildirdi.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim