Türkiye Hokey Federasyonu Konya’daki organizasyonla alakalı olarak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Türkiye Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Arslan, Mehmet Yaman ve Bayram Yüksel, Konya Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri İbrahim Karabacak, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Murat Dönmez ve basın mensupları katıldı. Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, basın toplantısında hokey branşı hakkında bilgi verirken, Konya’daki olan şampiyonada en iyi şekilde ev sahipliği yapmak istediklerini vurguladı.

BİRÇOK BRANŞIN ÖNÜNE GEÇTİK

Türkiye’de son zamanlarda hokey branşının ilgi görmeye başladığını ve üst üste başarılar elde ettiklerini ifade eden Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, “Ben öncelikle hokey hakkında bilgi vermek istiyorum. 110 senedir olimpiyatlar kesintisiz yer alan ve yine olimpiyatlarda en çok seyirci toplayan ilk üç branş arasında yer alan hokey ülkemizde henüz genç olmasına rağmen çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve uluslar arası arenada ülkemizin adından sıkça söz ettiriyor. Bütün bu başarıların neticesinde de ülkemize bu şekilde organizasyonlar geliyor. Genç olmasına rağmen ülkemizde daha uzun süre yapılan branşların önüne geçmiş vaziyette. Bu başarılı çalışma elbette sadece federasyonumuza ait değil. Biz kendi başımıza bir şey yapamıyoruz. Hokeyin gelişmesinde ve yaygınlaşmasında yine sporu seven bir cumhurbaşkanımız, bunun spor bakanlığına ve teşkilatlarımız yansıması, gençlik ve spor bakanlarımızın desteği, spor genel müdürlüğü teşkilatının hokeyi sevmesi, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüklerinin desteği ile hokey gelişiyor” dedi.

HEDEFİMİZ ŞAMPİYON OLMAK

Genç bir federasyon olmalarına rağmen başarılı işler yaptıklarını belirten Sadık Karakan, Konya’da şampiyon olmak istediklerini söyleyerek, “Yarın başlayacak olan U18 Kız-Erkek Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası’nda bizim hassasiyetlerimizden bir tanesi, diğer ülkelerden gelen misafirlerimize en iyi şekilde ev sahipliği yapabilmek. Sportif açıdan bakıldığında sporcu kardeşlerimiz ve antrenörlerimiz ay yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil edeceklerdir zaten. 15 gün kız ve erkek milli takımlarımız takımlarımız Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Şampiyonası’nda namağlup şampiyon olarak ülkemize döndüler. Konya’daki şampiyonada da hedefimiz tabi ki şampiyon olmaktır” ifadelerini kullandı.

KONYA’DAN MEMNUN AYRILSINLAR

Konya’daki organizasyonda diğer ülkelerden gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini dile getiren Sadık Karakan, “Bizim istediğimiz buraya gelen sporcular, antrenörler, hakemler, federasyon görevlileri, ülkelerine dönerken, ülkemizden ve hoşgörünün dünyadaki başkenti Konya’dan memnuniyetle ayrılsınlar. Zaten ülkemizle ilgili hak etmediğimiz birçok kara propaganda yapılıyor. Biz, onları utandıracak güzel işler yapmak istiyoruz. Bu yüzden aylardır buradaki organizasyonla alakalı bize destek veren herkese teşekkür ediyor. Şükranlarımızı arz ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim