25 yaşındaki Serdar Çelik gündüzleri döner salonu işleterek akşamları da kendi imkanları ile spor yaparak Muay Thai’de Türkiye İkincisi oldu. Kendi azmiyle farklı branşlarda dereceler elde eden Serdar Çelik Milli Takım kampına da katılarak Dünya Kick Boks şampiyonasına gitmeyi hedefliyor. Ancak, Çelik’in maddi durumu iyi olmadığı çoğu maçlara katılamıyor. Küçüklükten beri ailesinin desteğiyle bu noktaya geldiğini ifade eden Kick Boksçu Serdar Çelik, “İlk olarak spora 15 yaşında başladım. 10 senedir de aktif olarak spor ile uğraşıyorum. Küçükken dövüş filmlerini çok seviyordum. Babama çok ısrar ettim ve bir gün beni spor salonuna götürdü. 2 ay kadar orada çalıştım. Aylığını ödeyemeyince stadyumda ki ücretsiz kurslara katıldım. Farklı branşlarda da Türkiye 2.liği ve 3.lüğü olarak derecelerim var. Allah bu sene şampiyonaya katılmayı nasip etti. 23’nde milli takım kampına gireceğim. Kasım ayında Makedonya’da Dünya Kick Boks şampiyonası var. Orada yarışacağım. Şuanda beni çalıştıran herhangi bir hocam yok. Tek başıma çalışıyorum. Bana ailemin desteği çok oldu. Hep onlar destek gösterdi” diye konuştu. 

MAKEDONYA’DA Kİ ŞAMPİYONAYA KATILACAĞIM

Kick Boksçu Serdar Çelik, 10 yıldır sporla uğraştığını ifade ederek küçüklüğünden beri spora ilgisinden dolayı desteksiz bir şekilde bu hal geldiğine dikkat çekti. Milli takım kampına girerek Makedonya’da düzenlenecek olan şampiyonaya da katılacağını söyleyen Çelik sözlerine şu şekilde devam etti; “01.12.1993 tarihinde Konya’nın Yunak ilçesinde doğdum. İlk olarak spora 15 yaşında başladım. 10 senedir de aktif olarak spor ile uğraşıyorum. Küçükken dövüş filmlerini çok seviyordum. Babama çok ısrar ettim ve bir gün beni spor salonuna götürdü. 2 ay kadar orada çalıştım. Aylığını ödeyemeyince stadyumda ki ücretsiz kurslara katıldım. Farklı branşlarda da Türkiye 2.liği ve 3.lüğü olarak derecelerim var. Allah bu sene şampiyonaya katılmayı nasip etti. Avrupa derecesi olan insanlarla rakiplik yaptım. Allah izin verirse de ayın 23’nde milli takım kampına gireceğim. Kasım ayında Makedonya’da Dünya Kick Boks şampiyonası var. Orada yarışacağım. 10 yıl içerisinde hep ferdi olarak dövüştüm. Belli başlı kulüplere giderek maçlara katılamadım. Çünkü destek vermediler. Herkes sporu maddiyata dökmüş.”

GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUM, AKŞAMLARIDA SPOR YAPIYORUM

Ailesinin maddi ve manevi destekleri ile bu noktaya geldiğini belirten Çelik, gündüzleri döner salonu işlettiğini akşamları da sporla uğraştığını vurgulayarak; “Milli takıma ferdi olacak gideceğim. Hiçbir kulübe şuanda bağlı değilim. Gündüzleri çalışarak akşamları antrenman yaptım. Şuanda beni çalıştıran herhangi bir hocam yok. Tek başıma çalışıyorum. Bana ailemin desteği çok oldu. Hep onlar destek gösterdi.  Karşılaştığımı zorluklar oldu. Bunlardan birisi antrenmansızlıktı. Bir de döner salonu işletiyorum. Akşama kadar burada yorulduktan sonra bir de kendim sporla uğraşıyorum. Şuanda hedefim dünya şampiyonluğu. Milli takımda bütün masrafları federasyon karşılıyor ondan dolayı Allah’a şükür ödediğim bir bedel yok” diye konuştu.  

AVRUPA’YA GİTMEYE İMKANIM YOK

Muay Thai’de Türkiye ikinciliği elde ettiğinin altını çizen Çelik, Avrupa şampiyonasına maddiyattan dolayı gidemediğini de vurgulayarak “Muay Thai’de derece yaptım bu sene. Burada yetersizdim ama azmimle Türkiye 2.si oldum. İkincileri Avrupa Şampiyonasına götüreceklerini söylediler. Ancak Federasyon herkesin kendi imkânıyla gideceğini söyledi. 8 bin 500 TL Fransa’ya gitmek için masraf çıkardılar. İmkânsızlıktan dolayı oraya da katılamadım. Hiçbir şekilde destek yok. Kimse desteklemiyor. Avrupa’ya gitmeyi çok istiyorum ama götürmüyorlar” dedi. 

ZORLUKLAR İÇERİSİNDE OĞLUMU BU DURUMA GETİRDİM

Türkiye Şampiyonu Kick Bokscu Serdar Çelik’in Babası Resul Çelik ise duygulu sözlerle “Oğlumuza maddi ve manevi olarak hep zorluklar içerisinde destek verdik. Bazen çok istedim ama yeteri kadar para veremedim. Çok büyük zorluklar içerisinde bu duruma getirebildik. Serdarımın ilerisini de parlak görüyorum. İnşallah bundan sonrada hayırlı olur” diyerek oğlu ile gurur duyduğunu ifade etti. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim