TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, milli aranın ardından evinde Yeni Malatyaspor’u ağırlıyor. Yeşil Beyazlılar’un bu kritik maçı bugün saat 16.00’da başlayacak ve hakem Turgut Doman tarafından yönetilecek. Anadolu Kartalı’nda hedef, son maçlarda sıkıntı yaşadığı rakibini mağlup ederek bu gereksiz sendromu tarihe gömmek olacakTFF Süper Lig’de 5. Hafta heyecanı bugün başlıyor. Birbirinden kritik maçların oynanacağı haftanın ilk gününde temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, evinde Yeni Malatyaspor’u ağırlayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Medaş Stadyumu’nda oynanacak karşılılaşma saat 16.00’da oynanacak ve hakem Turgut Doman tarafından yönetilecek. Süper Lig’in yeni hakemlerinden Doman’ın yardımcılıklarını Deniz Caner Özaral ve Ali Tuna yaparken, maçın dördüncü hakemi ise Burak Şeker.

KARTAL FENA BAŞLAMADI

Bugün evinde Yeni Malatyaspor’u konuk edecek olan sezona iyi sayılabilecek bir başlangıç yaptı. Sezonun ilk haftasını BAY geçen Anadolu Kartalı, ilk maçına Gençlerbirliği deplasmanına çıktı, Yeşil Beyazlılar bu maçtan golsüz beraberlikle ayrılırken, oynadığı maçlardaki en büyük başarısını Beşiktaş karşısından gösterdi. Güçlü rakibini 4-1 mağlup eden temsilcimiz, milli ara öncesi ise Denizlispor ile yine golsüz berabere kaldı.

RAKİP SONRADAN KEYİFLENDİ

Konyaspor’un bugünkü rakibi Yeni Malatyaspor ise lige kötü başlangıç yapan ekiplerden biri olarak dikkat çekti. Süper Lig’in yeni siması Karagümrük karşısında lige başlangıç yapan Doğu Anadolu ekibi farklı mağlup olurken iç sahada ise Göztepe ile berabere kaldı. Yine Trabzonspor deplasmanından eli boş dönen sarı siyahlılar, son hafta Antalyaspor’u iç sahada yenerek milli araya keyifli girdi. 4 puana ulaşan Yeni Malatyaspor, çıkışını Konyaspor karşısında sürdürmek istiyor.

KARTAL’IN MALATYA FOBİSİ

Bugün karşı karşıya gelecek olan Konyaspor ile Yeni Malatyaspor arasındaki maçlar, son dönemde bir hayli ilginç olaylara sahne oluyor. Geçen sezonun ilk maçında yine bir milli ara sonrası karşılaşan iki takımın mücadelesinin hemen başında, Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı kırmızı kart görmüş ve oyundan atılmıştı. Deplasmanda oynanan mücadelede de aynı senaryo tekrarlanırken, bu iki maç Serkan’ın Konyaspor kariyerine malolmuştu.Konyaspor bugün zorlu maçta rakibini mağlup ederek son yıllarda ortaya çıkan Malatya sendromunu ortadan kaldırmak istiyor.

TEK SIKINTI MİLLLER

Konyaspor’da yeni Malatyaspor maçı öncesi önemli eksikler bulunuyor. Marin Anicic’in sezonu kapattığı Anadolu Kartalı’nda daha sonra Uğur Demirok da sakatlanmış ve en az 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Sezon başından beri oynayamayan Alper ile birlikte savunmada eksik sayısı yükselmişti. Alper’in yeniden sahalara dönebileceği konuşulurken, diğer sıkıntı ise milli oyuncuların yorgunluğu. Ülkesinin milli takımlarının formasını giyen Amir Hadziahmetovic, İbrahim Sehic, Milosevic, Levan Shengelia, Skubic, Farouk Miya ve Erdon Daci milli arada takımla birlikte çalışamadı.

Bu oyunculardan bazıları yüksek tempolu maçlara çıkarken, Yeni Malatyaspor maçında görev alıp almayacağına teknik ekip karar verecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim