Selçuklu Belediyespor Tekvando Antrenörü Ali Armağan, Yeşil Beyaz Konya Dergisi’ne çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. Armağan, hedeflerinin olimpiyatlarda başarı elde etmek olduğunu söyledi

Selçuklu Belediyesi, yaptığı faaliyetler ile sporda Türkiye’nin en önemli kulüpleri arasında yer alıyor. Yılda binlerde vatandaşa spor yapma imkanı sağlayan Selçuklu, Başkan Uğur İbrahim Altay önderliğinde büyük bir hizmet sunuyor. Tekvandoda da büyük hedefler belirleyen Selçuklu Belediyespor’da, antrenör Ali Armağan, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

SPORUN ZİRVESİNDE TRAFİK KAZASI GEÇİRDİM

1968 yılında Konya’da doğdum. Ve 1982 yılında tekvando ile tanıştım. 2 yıl sonra müsabakalarda yarışmaya başladım. 1986 yılında Afyon’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda birinci oldum ve böylece ilk kez şampiyonluk sevincimi yaşadım. 1992 yılında ise sporun tam zirve noktasındayken maalesef bir trafik kazası geçirdim. Bu kaza benim hayatımı çok etkiledi ve spordan uzun bir süre ayrı kaldım.

ANTRENÖR OLARAK BAŞLADIM

2003 yılında ilk kez Selçuk Belediyesi’nden böyle bir teklif aldım. Ve bu teklifi seve seve kabul ettim. Antrenör olarak başladım. 2010 yılında ise tamamen personel oldum. Çalışmalarımız bugüne kadar devam ediyor. Haziran ayında ise inşallah emekli olacağım. 

SPORCU YETİŞTİRMEK İÇİN YOĞUN TEMPO ÇALIŞIYORUZ

Konya’da spor denilince ilk olarak akla Selçuklu Belediyesi geliyor. Çok büyük bir kulübüz. Tam 20 branşta hizmet veriyoruz. Ben tekvando bölümünde hizmet vermekteyim. Köyler ve okullarda dahil olmak üzere toplamda 2.200 sporcuya sahibiz. 3 tane köyümüzde spor okullarımız var. Orada da hizmet veriyoruz. Burada (Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu) hafta sonları hizmet veriyoruz. 5 tane yardımcı antrenöre sahibiz. 12 yeni okulda spor salonları açtık. Bu okulların 5 tanesinde tekvando dersi veriliyor. Diğer okullarda ise farklı branşlarda hizmet veriyoruz. Konya’da iyi sporcuların yetişebilmesi için yoğun bir tempo içindeyiz.

ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDİLDİ

Başarılardan bahsedecek olursak; 2 genç sporcumuz ve 1 yetişkin sporcumuz Dünya Şampiyonası’nda derece elde etti. Gençlik Olimpiyatları’nda derece elde ettik, İşitme Engelliler Dünya Şampiyonu olan sporcumuz var. Tekvando olarak ise Balkan Şampiyonluğu ve Türkiye Şampiyonları ile birlikte sayısı 15’i bulan derece yapmış sporcumuz var.

HER KADEME İÇİN FARKLI ANTRENÖR

Altyapıdaki spor okullarımızda yardımcı antrenörlerimiz, sporcularımızı kemer kemer ayırarak çalışmalarını yapmaktadır. Salonlardaki çalışmalarda ise bayan sporcular ve erkek sporcular ayrı olarak çalışmaktadır. Her sporcuyu branşlara ayırarak verdiğimiz antrenman programları içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Salonumuzda son olarak akşam grubu antrenmanları oluyor. Minikler, yıldızlar gibi sporcularımız kademe kademe ayrılmakta. Ve her kademede için farklı antrenörlerimiz var. Ben ise başantrenör olarak hocalarımıza antrenman programlarını veriyorum. Bu şekilde ortak bir çalışma içerisindeyiz. 

BAŞARININ SIRRI DİSİPLİN VE ÇOK ÇALIŞMAK

Benim için kesinlikle başarının sırrı; disiplin ve çok çalışmaktır. Başarı çalışmadan gelmez. Başkanımız Uğur İbrahim Altay bize böyle imkanlar sunuyor. Sporcularımız bir başarı elde ettiği zaman başkanımız bu başarıyı kesinlikle karşılıksız bırakmıyor. Altyapımızdan çıkan her sporcumuza Selçuk Belediyesi olarak her zaman sahip çıkıyoruz. 

HEDEFİMİZ OLİMPİYATLAR

Bizim şu anda ilk hedefimiz Dürdane ile 2020 Olimpiyatları’na gitmek. Ama Dürdane’nin evliliği nedeniyle bu hedef biraz uzak gözüküyor. Şu anda genç bir sporcumuz var Ayşenur, kendisi 2001 doğumlu. Şimdiki hedefim 2024 yılında Ayşenur ile olimpiyatlara gitmek. İnşallah bu hedefimizi hep beraber başaracağız. 

AİLELER İLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Sporcularımızın eğitimi için aileler ile sürekli bir iletişim halindeyiz. Biz, sporcularımızın hem sporunu yapması hem de okulda görmesi gereken eğitimin aksamaması için aileler ile sürekli bir iletişim içindeyiz. Örneğin; sporcularımız karnelerini aldıkları zaman onlara hediyeler vererek mutlu ediyoruz. Sporcularımızın, okullarında da başarılı olmasını istiyoruz. Ve bunun içinde çalışmalarımızı sürekli uyguluyoruz. 

İLK AMACIM DİSİPLİN SAĞLAMAK

Tekvandoda ilk olarak fiziğe dikkat ediyoruz. Çocuğun parmakları, boyu gibi etkenler kesinlikle çok önemli. Sadece fiziksel olarak bir şeyleri başaramayız. Çalışmanın her şeyden daha önemli olduğunu çocuklarımıza öğretiyoruz. Ama bizin ilk amacımız sporcularımızda disiplini sağlamaktır. Fizik, tabiki sporda çok önemli ama bizim için daha önemli olan bir şey varsa o da; disiplindir. Disiplin ve çalışmanın beraberinde getirdiği fiziksel güç de tekvandoda her zaman avantaj sağlayacak olan etkenlerdir. 

SÜREKLİ DENETİM YAPIYORUZ

Kulübümüzde 2.200 tane sporcu var. Her 4 ayda bir ise kemer imtihanı yapıyoruz. Yani her 4 ayda bir hem sporcularımızı hem de hocalarımızı denetliyoruz. Bu süreçte hocalarımız ile toplantılar yaparak sürekli iletişim halinde oluyoruz. Her sporcuyu sınıflarına, derecesine göre ayrı ayrı seanslarda çalıştırıyoruz. Hocalarımız, sporcumuz ve ailemiz sürekli birbirimize bilgi veriyoruz. Sporcunun nasıl başarılı olabileceği hakkında sürekli toplantıları düzenliyoruz. 

TEKVANDOYA DESTEĞİN ARTMASI GEREKİYOR

Konya tekvandoda maalesef biraz geride. Konya’da hatta Türkiye’de spor liselerinin sayısının arttırılması gerekiyor. Tekvando alanında Konya’dan Türkiye Şampiyonları var ise bu Selçuklu Belediyesi sayesindedir. Selçuk Belediyesi’nin evet birçok çalışması var. Ama diğer belediyelerin de buna destek vermesi gerekiyor. Şehir olarak tekvandoya verilen önemi biraz daha arttırmamız gerekiyor. Diğer belediyeler de tekvandoya destek verirse ortaya bir rekabet çıkacak. Bu rekabet de Konya şehri adına yararlı olacaktır. Daha fazla sporcu yetişmesine katkı sağlayacaktır. Ama maalesef dediğim gibi şu an tekvandoda sadece Selçuklu Belediyesi ciddi çalışmalar yapıyor. Diğer belediyeler de umarım çok geç olmadan tekvandoya olan desteklerini arttırlar. 

DESTEĞİN KARŞILIĞINI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay spora çok önem veriyor. Belediyemiz, birçok köylerimizde ve okullarımızda spor salonları yapmakta ve sporculara eğitim vermekte. Bu salonlarda tekvandodan futbola birçok alanda eğitimler verilmekte. Belediyebaşkanımızın ve kulüp başkanımız bize çok ciddi şekilde destek veriyor. Bizler de bu desteğin karşılığını vermek için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Ben desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Kulüp Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya’ya teşekkür ediyorum.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim