Konyaspor’da, iç transferde hareket dün de devam etti. FİFA’nın verdiği 2 yıllık transfer yasağıyla aklı başına gelen ve Adnan’ın parasını yatırmayarak elinden kaçıran Konyaspor yönetimi dün 4 futbolcunun parasını daha yatırdı. Böylece parası yatan futbolcu sayısı 7’ye çıktı. Konyaspor yönetim kurulu, önceki gün sözleşmeleri devam eden, ancak kulüpten alacaklı olan futbolcular Gökhan Emreciksin ile birlikte Ertuğrul ve yabancı futbolculardan Alvaro Majia Perez’in parasını yatırarak kulüpte kalmalarını sağlamıştı. Yönetim, dünde yabancı oyuncular kaleci Mariusz Pawelek ile birlikte Marcin Robak ve Hakan Aslantaş ile kaleci Ercüment Kafkasyalı’nın 2010-2011 sezonundan hak edişleri olan ücretleri hesaplarına yatırdı.
Böylece, Konyaspor’da kalan futbolcu sayısı Ali Dere ile birlikte 8’e yükseldi. Bilindiği gibi Kere’de takımda kalmak istediğini belirtmişti. Parası yatan futbolculardan Hakan’ın süresi 9 Haziran Perşembe, Ercüment’in ki ise 11 Haziran Cumartesi günü dolacaktı.  Ancak bu futbolculardan Hakan, Gökhan ve Kere’nin Süper lig takımlarının listesinde yer aldığı ileri sürüldü.
Konyaspor’da, FİFA’nın vermiş olduğu cezanın kaldırılmasıyla ilgili girişimlerde sürdürülüyor. Futbol Federasyonu Başkanı Halut Ulusoy’un girişimlerinin sonuçsuz kalması halinde, Konyaspor’un tutacağı bir avukatla birlikte Federasyon avukatı İsviçre’de FİFA nezdinde temaslar yaparak karara itiraz edecekler. Ceza yine kalkmaması halinde yürütmeyi durdurmak için CAS’a gidilecek. 
Konyaspor’da, hazırlıklar Haziran ayı sonunda veya Temmuz ayının ilik haftasında Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde başlayacak. Takım daha sonra Kızılcahamam veya Bolu’da kampa girecek. Bu arada, FİFA’nın verdiği ceza nedeniyle transfer yapılamaması halinde mevcut kadro A2 takımından veya geçen sezon başka takımlara kiralık verilen oyuncularla takviye edilerek lige başlanacak.
Konyaspor’un kadrosunda şu anda, yabancı futbolcular; Pawelek, Kere, Perez, Peter, Robak, sözleşmeleri henüz feshedilmeyen Gökhan Emreciksin, Hakan Aslantaş ve kaleci Ercüment, Ali Dere, Serkan Şahin ile Ertuğrul bulunmakta. A2 takımından ise, Nazmi, Selim, Serbay, Gökhan, Tolga, Abdülkerim ve Ali Kireş kadroya dahil edilecek. Geçen sezon kiraya verilen ve takıma dönecek olan oyuncular ise şunlar: Feyyaz (Nazilli Belediye). Recep (İnegölspor).  Muhammet, Niyazi (Denizli Belediyespor).
KONYASPORLU EMRE U 16 MİLLİ KADROSUNDA 
U16 Milli Takımın, 11-16 Haziran 2011 tarihlerinde Azerbaycan’da düzenlenecek Caspian Cup’a katılacak aday kadrosu açıklandı. Kadroda Konyaspor oyuncusu Emre Akdağ da yer aldı  Aday kadroya davet edilen oyuncular 7 Haziran 2011 Salı günü saat 12.00’de İstanbul Radisson Blu Airport Hotel’de toplanacak.Antrenör Tahir Karapınar yönetiminde sahaya çıkacak U16 Milli Takımımızın kadrosuna şu oyuncular davet edildi:
Okan Kocuk, Batıcan Aday, Mustafa Sevim (Bursaspor), Melih Can Yağcı, Tayfun Kahriman (Bucaspor), Samet Orhan, Yunus Emre Genç, (Galatasaray A.Ş.)Emre Aydın, Yüksel Şişman (Trabzonspor A.Ş.), Ümit Karaal (Beşiktaş A.Ş.), Ömür Günaydın (Fenerbahçe), Atabey Çiçek (Gençlerbirliği), Emre Akdağ (Konyaspor), Yiğit Güler (Altay), Ozan Can Şenol (Dardanelspor A.Ş.), Akın Arslan (Ado den haag), Özcan Akan (Sc Sedan Ardennes) Muhammed Çalhanoğlu (Sv Waldhof Mannheim). Öte yandan Konyaspor yönetim kurulu resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Regaip Kandili’ni kutladı. Açıklamada “Türk Milleti ve İslam Alemi başta olmak üzere tüm müslümanların mübarek Regaip Kandilini kutlarız” denildi.
Editör: TE Bilişim