Takıma önemli isimleri kattıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Hakan Faydasıçok, yeni sezonda Avrupa kupaları için mücadele edeceklerini ifade etti

Bu hafta başı başlaması planlanan ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle ertelenen yeni sezon hazırlıklarına önümüzdeki hafta başı başlayacak olan Torku Selçuk Üniversitesi, yeni sezonda Avrupa kupaları için ter dökecek. Güçlü bir kadro kuruduklarını belirten Faydasıçok, takıma kaliteli isimler katarak, kadro kalitesini en üst seviyede tutmaya çalıştıklarını belirtti. Geçen sezon lige tutunarak önemli bir tecrübe kazandıklarını dile getiren Faydasıçok, bu tecrübe ve oyuncu kadrosu ile yeni play-offlara kalıp, gelecek sezonda Avrupa kupalarına katılmak istediklerini söyledi. 

KENDİLERİNİ İSPATLAMIŞ İSEMLER İLE ANLAŞTIK

Transfer döneminin önemli isimler ile anlaştıklarını söyleyen Faydasıçık, geçen sezon kadrolarında yer alan Sean Williams, Troy De Vries, Valentin Pastal ve Burak Selen gibi isimler ile tekrar anlaştıklarını, dış transferde ise Guin, Boone, Mayo ve Rasic gibi Eurolig standartlarında oyuncuları kadrolarına kattıklarını belirtti. Yerli dış transferde ise Cihan Amasyalı ve Mesut Ademoğlu gibi tecrübeli iki ismi takıma kazandırdıklarını söyleyen Faydasıçok, "Bu oyuncular 1. Lig'de yıllarca oynamış ve kendilerini ispatlamış isimler. Daha önce de hocamız Aziz Bekir ile çalışma imkanı buldular. Bununda birbirlerini tanıma ve bu oyuncuları verimli kullanma noktasında takıma önemli bir katkısı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

OYUNCULARIMIZ EUROLİG KALİTESİNDE

Takıma katılan yabancı oyuncuların ise önemli isimler olduğuna vurgu yapan Faydasıçık, "İyi bir transfer dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Kadromuza kattığımız yabancı oyucular Avrupa'nın önemli kulüplerinde forma giymiş oyuncular, Eurolig standartlarına sahip oyuncular. Takımın başında ise deneyimli bir hoca Aziz Bekir var. Sakatlık yada bir şanslık yaşamaz ise gelecek sezonda Avrupa kupalarında mücadele eden bir takım olmak istiyoruz. hedefimiz bu. Bu konuda da biz elimizden geleni yaptık. Yeni sezonda hedefimiz en üst seviye ye ulaşabilmek. Kaliteli bir kadromuzda var. Neden olmasın" dedi. 

ÇANAKKALE KAMPI 1 GÜN ERTELENDİ

Yeni sezon hazırlıklarına önümüzdeki hafta başı başlayacaklarını dile getiren Faydasıçok, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dolayı böyle bir karar aldıklarını, 11 Ağustos Pazartesi günü yerli oyuncuların katılımı ile sezonu açacaklarını ve 18-19 Ağustos'ta ise yabancı oyuncuların kamp çalışmalarına dahil olacağını söyledi. daha önce planladıkları Çanakkale kampının 1 gün ertelediklerini ve 26 Ağustos'ta 2. Etap kamp çalışmaları için Çanakkale'ye gideceklerini söyledi. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim