Sezon başında Konyaspor’un transfer hamlelerinin arasında en güvenilen isimlerden biri olan Samuel Eduok, ilk 4 maç itibari ile ham maç hem de antrenman performansı ile hayal kırıklığı oluşturdu. Yeni Malatyaspor maçında oyuna sonradan dahil olan bir topu da direkten dönen tecrübeli oyuncu, oyun içinde etkisiz bir görüntü sergileyerek taraftarın beklentisini boşa çıkardı.

HAJDUK SPLİT’İN EN ÖNEMLİ GOL SİLAHLARINDANDI

Ülkemizde Kasımpaşa ve Erzurumspor formaları giyen deneyimli oyuncu Süper Lig performansı ve attığı gollerle hafızalara kazınmıştı. Geçen sezonun başında Hırvatistan’ın Hajduk Split takımına transfer olan 26 yaşındaki oyuncu çıktığı 32 maçta 11 gol 4 asistlik performans sergiledi. Hajduk Split takımının en önemli gol silahlarından biri olan Nijeryalı oyuncu bu sezon planları arasında yer almadı.

KONYASPOR KİRALADI

Sezon başında özellikle hücum hattını çeşitlendirmek ve kaliteli oyuncularla takviye etmek isteyen Konyaspor, gözünü Samuel Eduok’a dikti. Hırvat kulübü ile yapılan görüşmeler olumlu sonuç verirken, deneyimli oyuncu 1 yıllığına satın alma opsiyonu ile birlikte kiralandı. Bu transfer o dönem taraftarı oldukça memnun etmişti.

Eduok’u Süper Lig performansı ile hatırlayan Konyaspor taraftarı, oyuncunun bu sezon Konyaspor’a büyük fayda sağlamasını bekliyordu.

HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Samuel Eduok ilk hayal kırıklığı yeni sezon hazırlıkları başladığında yaşattı. Fizik olarak oldukça kötü bir durumda takıma katılan Nijeryalı kanat oyuncusu kısa süre içinde tempoya ayak uyduracak hale gelemedi. Sezonun ilk maçında 63. Dakikada oyuna dahil olan Eduok, Beşiktaş ve Denizlispor maçlarında ise kadroda yer almasına rağmen oynamadı. Son oynanan Yeni Malatyaspor maçında ise ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

BİR TOPU DİREKTEN DÖNDÜ

Yeni Malatyaspor maçında ikinci yarıda maça dahil olan deneyimli oyuncu maç içinde taraftarı heyecanlandırmıştı. Kötü bir futbol sergileyen Yeşil Beyazlılar’ın performansını artırması beklenen Eduok, hala hazır olmadığının sinyallerini verdi Pek çok pozisyonda basit top kayıpları yapan ve atağı olgunlaştırmada sıkıntı yaşayan Nijeryalı oyuncu, kötü performansına rağmen gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışından attığı şut direkten dönen oyuncu formda dönemde neler yapabileceğinin sinyallerini verdi.

TAKIMIN İHTİYACI VAR

Henüz istenilen verim alınamayan Samuel Eduok’a Konyaspor’un ihtiyacı var. Özellikle ön bölgede etkili isimleri olmayan Anadolu Kartalı’nın, Süper Lİg’de zaman zaman önemli işler yapan Samuel Eduok’un performansını yükseltmesi durumunda  etkisini artıracağına inanılıyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim