Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bölgenin ihtiyaç duyabileceği donatıları yaptıkları yatırımla karşıladıklarını belirtirken “Önümüzdeki haftadan sonra Havzan Mahallesi’ndeki sosyal tesisimiz, fiilen hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Meram Belediyesi tarafından Havzan Mahallesi’nde yapımı gerçekleştirilen Havzan Sosyal Tesisi ve yanında bulunda çocuk sokağı açılış için gün sayıyor. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, tesiste incelemelerde bulunurken, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

SOSYAL TESİS VE ÇOCUK SOKAĞI

Havzan Sosyal Tesisi’ndeki son durum hakkında bilgiler veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Yoğun nüfusa sahip olan Havzan Mahallemizde daha önce sosyal tesis arsasının kamulaştırmasını yapmıştık. 1 buçuk yıldır devam eden inşaat çalışmalarıyla birlikte burada sosyal tesisimizi tamamladık. Sosyal tesisimizle birlikte geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için ailelerimizin bir çocuk parkı talebi vardı. Alan problemi yaşanmasından dolayı çocuk parkı yerine Konya’da ilk olan bir uygulama gerçekleştirdik. Çocuk sokağı uygulaması. Sosyal tesisimizin yan tarafındaki sokağı trafiğe kapatarak ailelerimizin de içinin rahat olacağı güvenli bir oyun sokağı oluşturduk. Bu sokağı, çocuklarımızın ilgisini çekecek şekilde boyayarak, oyun alanları oluşturduk. Anneler, sosyal tesisimizdeki hanımlar salonunda sohbet ederken, çocuklarımızda çocuk sokağında güzel vakit geçirebilecekler” dedi.

“TEMMUZ AYI İÇERİSİNDE RESMİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Açıklamasına, tesisin fonksiyonları hakkında verdiği bilgilerle devam eden Başkan Toru, “Tesisimizde emeklilerimiz için ayırdığımız çınarlar salonu, hanımlarımız için ayrılmış sohbet ve eğitim salonları, çocuklarımız için kütüphane ve çalışma odası, fitness salonu ve çok amaçlı salonumuz mevcut. Bu bölgenin ihtiyaç duyabileceği donatıları buradaki tesisimizle karşılamış olduk. İnşallah önümüzdeki haftadan sonra Havzan Mahallesi’ndeki sosyal tesisimiz, fiilen hizmet vermeye başlayacak. Temmuz ayı içerisinde de sosyal tesisimizin ve çocuk sokağımızın resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.    

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim