Fenerbahçe maçının psikolojik açıdan bir hayli yıpratıcı geçeceği günler öncesinden belliydi. Fenerbahçe cephesinin Aykut Kocaman üzerinden yapmaya çalıştığı psikolojik operasyonun yanı  sıra hakemler üzerinde oluşturulan baskı Konyaspor açısından ciddi anlamda dezavantaj oluşturdu. 

Hakemler üzerinden yapılan açıklamaların meyvesini vermesi ile birlikte psikolojik açından yıpratması beklenen karşılaşma, Jahovic’in kırmızı kartı ile fiziksel açıdan da korkunç bir hal aldı. 10 kişi 110 km koşan takımdan 3 oyuncu hafta başındaki antrenmanlara katılamadı. 

Son olarak dün kulüpten yapılan antrenman açıklamasında “Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Ferhat Öztorun, Fallou Diagne, Jens Jonsson, Marko Jevtovic, Nejc Skubic katılmazken, Selim Ay ve Paolo Hurtado takımdan ayrı çalıştı” denildi.

Jahovic’in de cezalı olduğu düşünüldüğünde ilk 11 seviyesindeki 10 oyuncudan yoksun hazırlanıyor Konyaspor Kayserispor maçına. 

Ancak taraftarda herhangi bir tedirginlik yok. Çünkü yeşil beyazlı renklere gönül verenler kim forma giyerse giysin takımın büyük bir mücadele ortaya koyacağını, sisteme sadık kalacağını biliyor. 

Üst üste iç sahada oynanacak Kayserispor ve Göztepe maçları bu sezonun hikayesinde belirleyici olacak. Son 3 maçından beraberlikle ayrılan Konyaspor Bursa, Malatya ve Fenerbahçe gibi zorluk seviyesi çok yüksek maçlar oynadı. Artık hasat zamanı. Alınacak 6 puan güzel ilerleyen bu hikayenin güzel finallenmesine büyük katkı sağlayacak.

Bu 2 maçın ardından yine zorluk düzeyi yüksek, sert maçlar başlayacak. Bu kritik dönemde yönetim bilet fiyatları anlamında üzerine düşen görevi yaptı. Kayserispor ve Göztepe maçlarının bilet fiyatlarını bir hayli düşük tuttu. 

Bütün bu şartlar altında taraftar da artık görevini yetine getirmeli ve teknik heyet ve futbolcuların işini kolaylaştırmalı. Eğer bu takım Avrupa’ya gidecekse bir şekilde herkesin desteğine ihtiyaç var. 

Şimdi görev taraftarın.