Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor’da Cumartesi günü evinde oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıkları sürüyor. Dün yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anadolu Kartalı’nın genç futbolcusu Amir Hadziahmetovic şanssız maçlar kaybettiklerini ve buna hakemlerin de olumsuz etkide bulunduğunu söyledi. Beşiktaş maçında kendisine yapılan müdahalenin penaltı olduğunu ve VAR’a gidilmesi gerektiğini belirten Amir, “Hakemlerin bu konuda adil olduğunu düşünmüyorum” dedi.

 İNCELENMESİ GEREKİYORDU

Üst üste puan kaybettiklerini belirten Amir, “Son haftalarda galibiyet alamıyoruz. Çok ciddi bir şanssızlık yaşıyoruz. Aslına bakarsanız iyi oynuyoruz. Bunu etkileyen faktörlerden bir tanesinin hakemler olduğunu düşünüyorum. Çünkü her iki tarafa da eşit kararlar vermiyorlar. Bunu Beşiktaş maçında da gördük. Beşiktaş maçının ikinci yarısında baskı kurup beraberliği yakaladık. Ama maçın son bölümünde gerçekleşen bir pozisyonda içerde bekleyen iki arkadaşım vardı. Müsait pozisyondaydılar. Kendilerine pas vermek istedim. O pozisyonda bana yapılan müdahale fauldü. VAR’a gidilip pozisyonun incelenmesi gerekiyordu. Ancak incelenmedi. Bu konuda çok da adil bir şekilde davranıldığına inanmıyorum. 

VAR’IN UYGULAMA AMACI BU

Pozisyonda yerde kalmaması ile ilgili de konuşan genç futbolcu “Pozisyonda yere düşmemem  tartışıldı. Bu tip pozisyonlarda VAR’a güvenmemiz gerekiyor. Ben de kendi adıma VAR’a güvendim. Tabi ki yere düşebilirdim ama o anda ceza sahası içinde 2 tane arkadaşım vardı. Müsait pozisyondaydılar. Yine de düşmemiş olsam bile bana yapılan müdahaleden sonra VAR devreye girmeliydi. VAR’ın uygulama amacı bu çünkü. İncelenmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

RİZESPOR İYİ BİR İVME YAKALADI

Çaykur Rizespor maçını da değerlendiren Boşnak oyuncu, “Son haftalarda şanssız puan kayıpları yaşadık. Çaykur Rizespor maçında bu şanssızlığa bir son vermek istiyoruz. Rakibimiz devre arasının ardından iyi bir ivme yakaladı. İyi bir çıkış sergilediler. Ancak biz güçlü bir ekibiz. Bu maça ciddiyetle hazırlanarak bu şanssızlığımızı atlatmak istiyoruz.  İçinde bulunduğumuz durumun şanssızlıkla da alakalı olduğunu düşünüyorum. 2 yıl önce aynı taktik ve disiplinle oynuyorduk. Oyuncu grubumuz iyiydi. Şansımız da iyi gidiyordu. Şimdi de iyi pozisyon alıyor ve iyi mücadele ediyoruz. Kompakt oynuyoruz. Taktiksel anlamda da iyi işler yapıyoruz. Sadece bunu sonuca yansıtamıyoruz. Biraz daha iyi odaklanırsak biraz da şansın dönmesi ile birlikte daha iyi olacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

YUNUS ALTINBEYAZ/MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim