Güreş Federasyonu’nun yeni başkanı Bekir Çeker, yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası’nı 3 madalya ile kapayarak bekleneni veremeyen güreş milli takımlarının, Dünya Şampiyonası’nda kısa sürede yaptıkları hamlelerle atağa geçeceğine inandığını belirtti.
Öncelikle hedeflerinin tüm sıkletlerde ilk 5’e girerek 2012 Londra Olimpiyatlarına katılma barajını aşmak olduğunu ifade eden Çeker, ikinci hedeflerinin madalya, üçüncü hedeflerinin de takım halinde kürsüye çıkmak olduğunu dile getirdi. Çeker, “Hedeflerimizin hiç birinden ödün verme lüksümüz yok. Göreve gelirken bize ‘Güreş ateşten gömlektir’ demişlerdi. Güreşte her zaman başarılı olmak zorundayız. Bu nedenle her zaman güreş ateşten gömlektir” şeklinde konuştu.
Dünya Şampiyonası hazırlıkları için 3 aylık bir dönem kaldığını, bunun umutları azaltmadığını ifade eden Çeker, şöyle konuştu: “Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısızlığın nedenlerini tahlil ettik. En önemli neden psikolojik motivasyon eksikliğiydi, sürekli kamp ve antrenman nedeniyle sürantrene olmuşlardı. Sporcularımızın kendilerine güveni yoktu. Maç isteksizliği oluşmuştu. Teknik heyet ve antrenör değişikliğine gittik. Antrenörlerimizin başarısız olması nedeniyle değil, ‘her gün aynı yemeği yersen’ sıkılırsın. Her sıklet için bir antrenör belirledik. Milli takımın yemeği aşçının inisiyatifine bırakılmıştı, beslenme uzmanı tayin ettik. Spor hekimi ve kondisyoner görevlendirdik. 3 ay kalmasına rağmen bu hamleleri yapmak zorundaydık, yaptık.”
Editör: TE Bilişim