TFF Süper Lig’in 15. Haftası bugün oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. Haftanın kapanış maçında temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Saat 20.00’de başlayacak mücadele hakem Hüseyin Göçek tarafından yönetilecek. Göçek’in yardımcılıklarını Alpaslan Dedeş ve İlker Takpak yapacak. Mustafa İlker Coşkun da müsabakanın dördüncü hakemi olacak. Karşılaşmanın VAR hakemi görevinde ise Alper Ulusoy yer alacak.

KARTAL EN AZINDAN 1 PUAN İSTİYOR

Ligde 7 haftadır kazanamayan temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor bugün oynanacak Medipol Başakşehir karşısında sürpriz peşinde olacak. Uzun süredir kazanamayan Anadolu Kartalı ligde tehlike hattında bulunuyor. Yeşil beyazlılar, İstanbul’dan alınacak galibiyetle rahatlamak istiyor. Konyaspor açısından sıkıntılı fikstürde alınacak beraberlik kayıp olarak görülmüyor. 

Konyaspor 14 maçta aldığı 14 puanla düşme hattının 1 puan üzerinde bulunuyor. Anadolu Kartalı gelecek hafta evinde ligin güçlü ekiplerinden Trabzonspor ile karşılaşırken, ilk yarının son haftasında ise Alanyaspor deplasmanında olacak.

BAŞAKŞEHİR MORALLİ

Temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’un bugün deplasmanda karşılaşacağı Medipol Başakşehir bir hayli moralli durumda. Ligde 3 maçlık galibiyet serisi geçen hafta Denizli deplasmanında aldığı beraberlikle sona eren turuncu-lacivertli takım, son 12 müsabakada rakiplerine mağlup olmadı. İstanbul temsilcisi, haftaya 26 puanla dördüncü sırada girdi. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Medipol Başakşehir, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach’ı deplasmanda yenerek grubundan lider çıkmayı başarmış ve son 32 turuna adını yazdırmıştı.   Turuncu-lacivertli ekipte sakatlıkları süren Martin Skrtel, Fredrik Gulbrandsen ve Arda Turan’ın bu mücadelede forma giymesi beklenmiyor. Mahmut Tekdemir ve Robinho’nun durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.

BURUK’UN KOCAMAN’A ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman’a karşı bugüne kadar üç farklı takımın başında çıktığı 7 maçın 5’inden galip ayrıldı. Kocaman ise sadece 1 kez gülen taraf oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde Son 32 Turu’na kalarak büyük bir başarı elde eden Başakşehir, bu yükselen grafiğini Süper Lig’in 15. haftasında sahasında oynayacağı Konyaspor mücadelesinden üç puanla ayrılarak sürdürmek istiyor. Ligde 7 maçtır kazanamayan ve düşme potasının bir basamak üstünde bulunan Konya ekibi ise bu kötü gidişatına İstanbul deplasmanında dur demek istiyor. Zirve ile arasındaki puan farkının açılmasını istemeyen Başakşehir ile alt sıralardan kurtulmak isteyen Konyaspor arasında oynanacak bu zorlu müsabaka iki teknik adam arasındaki sekizinci karşılaşma olacak. Turuncu-lacivertlilerin teknik adamı Okan Buruk, Akhisarspor, Rizespor ve Gaziantepspor ile Aykut Kocaman’ın takımlarına karşı 7 defa rakip oldu. Fenerbahçe ve Konyaspor ile Buruk’a karşı çıktığı maçların 5’inden mağlup ayrılan Kocaman, 1 defa galibiyet sevinci yaşadı. 1 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim