GSGM Milli sporcularla ilgili olarak yeni bir uygulama başlattı. Yeni yönetmelikle yeni bir uygulama başlatılırken, sporcuların katıldıkları yarışma türüne göre farklı sınıflarda milli sporcu belgelerinin düzenlenmesi şartı getirildi. 12 Mayıs 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle, milli sporcu belgeleri (A), (B) ve (C) sınıfı şeklinde düzenlenerek, hak sahiplerine verilecek.
Yönetmeliğe göre, (A), (B) ve (C) sınıfı belge alabilmek için sporcuların katılması gereken organizasyonlar şöyle: (A)    Sınıfı: Olimpiyat, paralimpik, deafolimpik, büyükler kategorisindeki Dünya Şampiyonaları, büyükler kategorisindeki Avrupa Şampiyonaları, Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan branşların büyükler kategorisindeki Dünya veya Avrupa kupası finalleri,
(B)    Sınıfı: Ümitler, gençler ve yıldızlar kategorilerindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonaları finalleri, büyükler kategorisinde yapılan Avrupa ve Dünya Şampiyonalarındaki grup eleme müsabakaları, Dünya ve Avrupa Şampiyonası büyükler kategorisindeki Dünya ve Avrupa Kupaları finalleri, Dünya ve Avrupa şampiyonası yapılamayan branşların ümitler, gençler ve yıldızlar kategorisindeki Dünya ve Avrupa Kupaları finalleri, Üniversite Oyunları, Akdeniz Oyunları, Karadeniz Oyunları, Dünya ve Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonaları, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonalarına, Uluslararası Askeri Sporlar Konseyince (CISM) düzenlenen Dünya Askeri Oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları, olimpik branşlarda uluslararası federasyonların yarışma takviminde yer alan, ferdi branşlarda en az 17 ülke sporcusu, takım sporlarında ise en az 9 ülke takımının katıldığı diğer uluslararası yarışma veya turnuvalar,
(C)    Sınıfı: (A) ve (B) sınıfı milli sporcu belgesi için öngörülen yarışmalar dışında kalan uluslararası müsabakalar ve turnuvalar. Yeni düzenlemeyle (A) sınıfı belge almaya hak kazananlar milli sporcular (B) ve (C) sınıfındaki haklardan, (B) sınıfı belgeyi almayı hak edenler ise (C) sınıfındaki haklardan talepleri halinde yararlanabilecek. (C) sınıfı belgesi bulunanlar ise sadece kendi sınıfına ait haklardan faydalanabilecek.
Bu arada, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce mevzuata uygun olarak alınan milli sporcu belgeleri geçerli sayılacak. Ancak, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınan milli sporcu belgelerinin yürürlükteki yönetmeliğin 7. madde hükmüne göre hangi sınıfa ait olduğuna ilişkin federasyonlara yapılan başvurularda, milli sporcu belgeleri hakkında denklik işlemi yapılacak ve sınıfına uygun olarak yeniden belge düzenlenecek.
 
Editör: TE Bilişim