Konya Yenigün Gazetesi’nin ilgi ile takip edilen uygulaması Rakip Kalemler’in bu haftaki konuğu Futbol Arena İzmir Muhabiri Ahmet Tekin oldu. Konyaspor’un bugün evinde oynayacağı Göztepe maçını değerlendiren Tekin, Göztepe’nin işinin Konya’da hiç de kolay olmadığını söyledi.

ÜST SIRALARDAN KOPMAK İSTEMİYOR

Göztepe’nin son dönemde aldığı iyi sonuçlara dikkat çeken Gazeteci Ahmet Tekin, “Göztepe İlhan Palut ile birlikte inanılmaz bir çıkış yakalamıştı. Çok büyük bir yükseliş trendi vardı. En son oynanan Denizli deplasmanında pek de iyi bir oyun ortaya koyamadı. Beraberlikle döndüler. Geçen hafta Rizespor’un kar nedeniyle İzmir’e gelememesi nedeniyle maç yapmadı. Göztepe moral motivasyon olarak yüksek. Üst sıralardan kopmak istemiyor. Deplasmanda beraberliğe oynayalım gibi bir düşünce olmayacak. Kazanmak için gelecek. Kaleci Beto bu maçta oynayamayacak. Cezalı durumda. Geçen hafta cezalı olmasına rağmen maç ertelendiği için cezasını Konyaspor maçında çekecek. Bu Konyaspor için büyük avantaj. Yerine Göktuğ oynayacak. Poko sakat” dedi.

KONYASPOR’UN YERİ BURASI DEĞİL

Aykut Kocaman ile yolların ayrılıp Bülent Korkmaz’ın takımın başına getirilmesinin Konyaspor’u olumlu etkileyeceğine inandığını söyleyen Tekin, “Konyaspor bir teknik direktör değişikliğine gitti. Bizim ligimizde bu tür değişiklikler kısa vadeli kıpırdanma sağlar. Bülent hocanın ilk maçında Konyaspor daha istekli ve arzulu olacaktır. Zaten Konyaspor kaliteli bir takım. Konyaspor’un kadro kalitesi ile bulunduğu konum birbirini tutmuyor. En azından ilk 8 içinde olması gereken bir takım. Elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Gördüğüm kadarıyla puan kayıplarına rağmen Konyaspor’un ezildiği maç olmadı. Sadece son vuruşlarda şanssızdılar” diye konuştu.

BETO’NUN OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK

Konyaspor’un önemli avantajları olduğuna dikkat çeken Ahmet Tekin, “Tabi bir de taraftar faktörü var. Konya futbol şehri. Çok güçlü bir taraftar desteği var. Bir kulüp küme düşerse bir şehir düşer. Konya şehri de bunun farkındadır. Bugünkü maçta bunun bilinci ile büyük bir destek olacaktır Konyaspor’a. Ayrıca Beto’nun olmaması Konyaspor için büyük bir dezavantaj. Uzaktan şutlar ve kenar ortaları Konyaspor Göztepe için tehlikeli. Beto’nun olmaması psikolojik anlamda da Konyaspor’u rahatlatacaktır. Ayrıca Göztepe geçen haftayı maç yapmadan geçirdi. Dışardan bu durum Göztepe lehine avantaj gibi görünse de ben olumsuz bir durum olarak görüyorum. Maç ritmini kaybetmek demek. Göztepe’nin Konya’da işi hiç kolay değil” ifadelerini kullandı.

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim