Ancak bu zorlu mücadele öncesi kasırga endişesi yaşanıyor. Alınan bilgilere göre İtalya açıklarından Türkiye’ye doğru gelen Kırbaç Kasırgası, Ege kıyılarını yoğun bir şekilde etkileyebilir. Bu nedenle Göztepe ile Atiker Konyaspor arasında oynanacak olan karşılaşmanın da ileri bir tarihe ertelenmesi gündeme geldi. Bugün meteorolojinin vereceği bilgiler doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun karar vermesi bekleniyor. 

AMATÖR MAÇLAR İPTAL EDİLDİ

Hafta sonu İzmir’e ulaşması beklenen tropikal fırtına nedeniyle İzmir’de 29-30 Eylül’de oynanacak tüm amatör futbol müsabakaları ileri bir tarihe ertelendi. Hafta sonu Türkiye’nin batı kıyılarına ulaşması beklenen tropikal fırtına İzmir’de futbol maçlarını iptal ettirdi. İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, 29-30 Eylül tarihlerinde İzmir’de oynanması planlanan tüm amatör futbol müsabakalarının Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan raporlar doğrultusunda, aşırı olumsuz hava koşulları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği ifade edildi. Ertelemenin, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bilgisi dahilinde yapıldığı aktarılırken, ertelenen müsabakalarda 28 Eylül 2018 tarihinden sonra tescili yapılmış olan oyuncular, yöneticiler ve teknik adamların yer alamayacağı belirtildi. 

İZMİR KRİZ MASASI GÖREVDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi de tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İZSU, İZBETON, İtfaiye Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve Yerel Hizmet birimleriyle Kriz Masası oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, fırtınanın ilerleyişini yakından takip ederken son hazırlıkları da gözden geçiriyor. İki gündür yoğun teyakkuz halinde olduklarını söyleyen Genel Sekreter Buğra Gökçe, "İzmir Ulaşım Merkezi'deki (İZUM) koordinasyon birimimiz de olağanüstü duruma geçti. Belediyenin tüm birimleri aktif hizmette. Sahada yaklaşık 4–5 bin personel olacak. Hafta sonu sahada çalışacak personelin izinleri iptal edildi” dedi.

SPOR SERVİSİ/İHA

Editör: TE Bilişim