Son 2 sezonda kadro maliyeti yükselen Konyaspor, Aykut Kocaman’ın gelişi ile birlikte özüne dönüyor. Geçen sezon 120 milyon liralık maaş ödemesi yapan Anadolu Kartalı, gönderdiği oyuncularla birlikte 30 milyon liralık bir tasarruf sağladı

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Konyaspor’da gönderilen oyuncuların yıllık maliyeti dudak uçuklatıyor. Son 2 sezonda kadro maliyeti bir hayli yükselen Anadolu Kartalı, yeniden öze dönüş hamlesi başlattı. Yüksek maliyetli ve verim alamadığı oyuncular ile yollarını ayıran Yeşil Beyazlılar, kadro maliyetini 30 milyon lira aşağıya çekti. Geçen sezon oyuncular ve teknik heyete 120 milyon liranın üstünde maaş ödemesi yapan Konyaspor, daha dengeli bir kadro planlaması yapacak. 

EN MALİYETLİSİ JAHOVİC

Transfer döneminde önceliği takımdan gönderilecek isimlere veren Konyaspor sadece Bajic ve Alper Uludağ’ı transfer etmişti. Bu süreçte Traore, Fofana, Jahovic ve Yatabare ile yollarını ayıran Anadolu Kartalı Uğur Demirok ve Zuta’yı da göndermeyi planlıyor. Bu oyuncuların Konyaspor’a toplam maliyeti ise 30 milyon lira.

En maliyetli isim ise Evkur Yeni Malatyaspor ile anlaşan Adis Jahovic. Yıllık maliyeti 1 milyon 400 bin Euro’ya yaklaşan deneyimli oyuncu ile yollarını ayıran Konyaspor Türk Lirası üzerinden 8 Milyon 750 Bin Lira maliyetten kurtuldu. Konyaspor’da forma giydiği süre boyunca performansı tartışılan Jahovic, Konyaspor yönetimi için gidişi rahatlatan isimlerin başında geliyor. 

RAKAMLAR DUDAK UÇUKLATIYOR

Konyaspor’un geçen sezon verim alamamasına rağmen yüksek rakamlar ödediği oyuncuların bir kısmı ile sözleşme yenilemezken, bazı oyuncuları ile de yolları ayırmıştı. Sözleşmesi sona eren Traore ve Sivasspor ile anlaştığı iddia edilen Yatabare’nin yıllık maliyetleri dudak uçuklatıyor. Konyaspor’un katkı alamadığı iki oyuncu da Anadolu Kartalı’ndan 1 Milyon Euro ücret aldı. Oyuncularla devam etmeyen Konyaspor’un ödemekten kurtulduğu rakam 12 milyon 700 bin Türk Lirası.

İŞTE GİDEN OYUNCULARIN MALİYETLERİ

Uğur Demirok: 3 Milyon 270 Bin Lira, Adis Jahovic: 8 Milyon 750 Bin Lira, Traore: 6 Milyon 350 Bin Lira, Yatabare: 6 Milyon 350 Bin Lira, Fofana: 3 Milyon 250 Bin Lira, Zuta: 2 Milyon 540 Bin Lira

Oyuncuların toplam maliyeti 30 Milyon 50 Bin Lira…

RAKAM ARTABİLİR

Konyaspor’un yollarını ayırdığı ve kadrosunda düşünmediği isimlere yenileri eklenebilir. Sakatlıkları nedeniyle verim alınamayan ve yüksek yıllık ücreti ile dikkat çeken Filipovic ve Diagne ikilisinden birisi gidebilir. Ayrıca genç savunma oyuncularının geçer not alması durumunda Opanasenko’nun da gönderilmesi gündeme gelebilir. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim