TFF Süper Lig’in 30. Haftasında evinde Çaykur Rizespor’u ağırlayan İttifak Holding Konyaspor’da yönetim karşılaşma öncesi Çaykur Rizespor kafilesini yemekte ağırladı. Karşılaşmadan bir gün önce yemekte bir araya gelen iki kulüpten de karşılıklı dostluk mesajları verildi. Konyaspor’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Başkanımız Hilmi Kulluk ve yönetim kurulu üyelerimiz, Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Teknik Direktör Ünal Karaman ve yardımcılarıyla dostluk yemeğinde biraraya geldi.

Yemeğin ardından Başkanımız Hilmi Kulluk, çift başlı kartal heykelimizin minyatürünü Başkan Hasan Kartal ve teknik direktör Ünal Karaman’a hediye etti” denildi.

İki kulübün karşılıklı dostluk mesajları yemekle sınırlı kalmadı. Maça saatler kala Çaykur Rizespor sosyal medya hesabından Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun görseli paylaşıldı ve, “Merhaba! Mevlana’nın hoşgörü kenti Konya’ya, Karadeniz’den selamlar getirdik! Konyaspor – Çaykur Rİzespor müsabakası için hazırız...” denildi.  Konyaspor ise Çaykur Rizespor’un bu açıklamasını alıntılayarak, “Selçuklu’nun Kadim Başkenti Konya’ya Hoşgeldiniz, Safalar Getirdiniz...” ifadelerini kullandı.

İki kulübün abartılı dostluk mesajları ise taraftarın tepkisini çekti. Geçmişte Rize’de oynanan maçlarda yaşanan olaylar hatırlatılırken, Konyaspor yönetiminin aşırı misafirperverliği gereksiz bulundu. Bir taraftar geçmişte Uğur Demirok’a yapılanları hatırlatarak, “Üzerinde şanlı Konyaspor forması taşıyan bir futbolcumuza sırf eski takımından dolayı ağız dolusu küfürler edenler, gelip burada dostluk ayağına yatmasın. Konyaspor ve Rizespor dost değildir. Geçmişte yaşananları da unutmadık” ifadelerine yer verdi.

Konyalı teknik adam Ünal Karaman da bir süre önce Konyaspor’un teklifini reddetmiş ardından ise Rizespor’un başına geçmişti.

SPOR SERVİSİ