Türkiye Basketbol Ligi temsilcimiz Selçuklu Basketbol Takımı, sezonun ilk maçında İzmir ekibi Petkim Spor’u konuk etti. Rakip oyuncuların maç boyunca gergin tavırlarına karşılık mücadeleden kopmayan mavi beyazlı takım, 93-84 kazanarak lige galibiyet ile başlamış oldu. Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Selçuklu Basketbol Takımı Başantrenörü Cengiz Karadağ ve Kaptan Alper Saruhan, ilk maçta önemli bir rakibe karşı galip gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

KARADAĞ: GEREKEN HER ŞEYİ OYUNCULARIM SAHADA SÖYLEDİ

Selçuklu Basketbol Takımı Başantrenörü Cengiz Karadağ maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karadağ, “Önemli bir takıma karşı sezona galibiyetle başladığımız için mutluyuz. Oyuncularımı kutluyorum. Ben dahil, kimse bu galibiyeti sahiplenmesin. Gereken her şeyi oyuncularım söyledi. Herkesi tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

SARUHAN: GALİBİYETİ HAK ETTİK

Selçuklu Basketbol Takımının kaptanı Alper Saruhan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında galibiyeti hak ettiklerini söyledi. Saruhan, “Petkim bu ligin en sert ve mücadeleci takımlarından biri. Onlara çok büyük saygı duyuyoruz. Bu maça en iyi motivasyonumuzla hazırlandık. Takım arkadaşlarımı ve teknik heyeti kutluyorum. Taraftarımızın önünde sezona galibiyetle başlamasını bildik. İlk maçı kazanmak önemlidir. Hedefli bir takımız. Umarım bundan sonra da bu şekilde devam eder. Biz hedefimizden şaşırtacak her türlü engele bu takım mücadele ederek karşı koyacaktır. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Karşılaşmada Alper Saruhan 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Sertay Gürsu 11 sayı, 4 ribaund, Bora Hun Paçun 17 sayı, 8 ribaund ve Marcus Hall 16 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile galibiyette büyük rol oynadı.

SELÇUKLU, AKHİSAR DEPLASMANINA GİDECEK

Ligde ilk maçını kazanan Selçuklu Basketbol, 2.hafta karşılaşmasında Akhisar Belediyesi’ne konuk olacak. Bu mücadele 20 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’de oynanacak. Mavi beyazlı takımın rakibi Akhisar, ilk karşılaşmasında Edirne Spor’u 74-79 mağlup etmişti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim