Haber: Hasan Yıldırım

Bisiklet sporuna olan tutku ve sevgilerinden dolayı çeşitli kısımlarca çeşitli bisiklet oluşumları kuran Konyalı gençler; son günlerde verilen şehitler anısına, 2 aşamalı olarak Konya’dan Antalya’ya kadar uzanan bir bisiklet turu düzenledi. Gençlerin bu güzel organizasyonundan haberdar olan Başyayla, Beyşehir ve Ermenek belediyeleri ise, gençlere her konuda destek sözü vererek kendilerine sponsor oldu. Ermenek Belediyesi ise, diğer desteklerden bağımsız olarak ekstradan gençlere bisiklet forması konusunda destek çıktı. 30 Temmuz’da Konya’dan yola çıkacak ekip, 4 Ağustos’ta şehitler için olan turu tamamlayacak. Akabinde 2 günlük 2.aşamaya geçen gençler, Alanya ve Manavgat’ta çeşitli sportif aktivitelerle turu tamamlayacak.

3 GRUP KATILACAK

Genel olarak faaliyetlerini Konya’da gerçekleştiren Ekşın Bisiklet Derneği, Seydişehir Bisiklet Topluluğu ve Doğadaki Bisikletli gibi bisiklet oluşumları, geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek bu tur için planlama yapmıştı. Bu 3 gruptan yaklaşık 8 kişilik bir grubun tura katılması bekleniyor.

YARIŞ KOŞABİLECEK BİR EKİP

30 Temmuz’da Konya’dan başlayacak ve 6 Ağustos’ta Antalya’da sona erecek tura katılacak olan 8 kişilik ekibin, dolanımsal olarak iyi yerde olduğu öğrenildi. Tura katılmak için hazırlanan 8 kişilik ekibin ciddi anlamda yarış koşabilecek potansiyelde oluştuğu öğrenildi. 

TUR, 2 AŞAMADAN OLUŞUYOR

Gençlerin düzenlediği tur, 2 aşamadan oluşuyor. İlk olarak 30 Temmuz’da Konya’dan Taşkent’e kadar olan aşamayı Taşeli Toros Şehitlerini Anma Bisiklet Turu olarak değerlendiren grup, 4 Ağustos’tan sonra da gezi amaçlı 2.aşamaya geçecek. Ekip, 2.aşamada sportif faaliyetleri de tura dâhil edecek. 

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLECEK

2 aşamalı turun ilk aşamasını şehitler için gerçekleştirecek olan grup, yine ilk aşamadaki güzergâh üzerinde; Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Hadim, Taşkent, Başyayla ve Ermenek bölgesindeki şehitlikleri ziyaret edecek. 

AYNI ZAMANDA GEZİ TURU

Gençlerden oluşan ekip, şehitliklerin yanı sıra yol üzerindeki güzel bölgeleri de gezecek. Beyşehir’de, Yaka Manastır,  Beyşehir Gölü,  Seydişehir’de Tınaztepe Mağarası,  Bozkır’da Bozkır Yaylaları, Hadim’de Hadimi Hazretleri,  Hadim’de Çetmi Şelalesi, Taşkent’te Kıble Kayası, Seyir Tepesi, Başyayla platosu, yaylalar, yörükler, Taşevler Göleti ve Hititlerden kalma antik yerleşke kalıntıları da ziyaret edilecek. 

BELEDİYELER YALNIZ BIRAKMADI

Konyalı gençlerin planladığı bu tur için Başyayla, Beyşehir ve Ermenek belediyelerinden tam destek geldi. Öte yandan Ermenek Belediyesi’nin diğer desteklerden bağımsız olarak bir de forma için gençlere ayrıca sponsor olduğu öğrenildi.

BU SENE KEŞİF TURU

Şimdilik 8 kişiden oluşan ekip, bu turu aynı zamanda bir keşif turu olarak da değerlendirecek. Gençler gelecek sezon için de aynı güzergâh üzerinden daha fazla kişi ile festival havası tertip etmeyi planlıyor. 

PROGRAM NETLİK KAZANDI

30 Temmuz’da başlayacak turun güzergâhı da belli oldu. Çıkışı Konya’dan alacak genç pedallar, ardından Beyşehir (Konakmala), Seydişehir, Bozkır (Konaklama), Hadim, Taşkent, Başyayla (Konaklama), Güneyyurt, Ermenek (Konaklama), Mahmutlar, Gazipaşa, Alanya (Konaklama), Manavgat ve Serik’ten sonra Antalya merkezde turu sona erdirecek.

DİĞER SPORTİF FAALİYETLERİ DE YAPACAKLAR

Bisiklet tutkunu gençler çeşitli yerlerde yapacakları gezilerin yanı sıra Ermenek barajında çeşitli su sporlarını da yapmayı planlıyor. Ekip daha sonraki süreçte Alanya bölgesindeki Kuşyuvası yolu ile Dim Çayı ve Köprülü Kanyon’da Rafting de yapacak.

DÖNÜŞ OTOBÜS İLE 

Konyalı gençlerin tertip ettiği bisiklet turunun sonunda ise grubun büyük bir kısmı otobüsle dönerken, birkaç kişi ise Konya’ya bisikletle dönecek.

Editör: TE Bilişim