3. Uluslararası Gümüşhacıköy Gümüşyay Geleneksel Okçuluk Festivali; Bulgaristan, Çin, İngiltere, Almanya, Macaristan,  Malezya,   Slovakya, Kıbrıs, Pakistan, İspanya, Ukrayna, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere 13 ülkeden toplam 400 okçunun katılımıyla gerçekleşti. 

Turnuvanın ilk gününde 3 boyutlu hedef yarışmaları (Tavşan-Tilki-Geyik-Ayı)ve Uzaklaşan puta yarışmaları yapıldı.Turnuvanın 2. gününde bu yarışmalar devam ederken ayrıca 28 kulüp ve derneğin katılımı ile Ulusal Takım Yarışması, Limitli ve Limitsiz menzil yarışmaları yapıldı.Festivalin 3. gününde ise bireysel Sabit Puta Koşusu(90 m. Sabit Puta), Ülke Takım Yarışmaları yapılarak yarışma programı sonuçlandırılmıştır.Yapılan protokol konuşmalarının ardından,Ülke ve Atlı Okçuluk gösterileri ilgiyle izlendi.Gümüşhacıköy Öğretmenevinde yapılan Ödül töreninde ise Konya'mızı temsilen katılan kulüplerimizden Melikşah Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübü Başkanı Hasan KOÇ, Ulusal Erkekler Kategorisinde 44 puanla şampiyon oldu.  Ulusal Erkekler Limitli Menzil Kategorisinde de275metre ileyine birinci olan Hasan KOÇ, Uluslararası Erkekler Limitli Menzil Kategorisinde iseüçüncü oldu. Melikşah Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübü sporcularından Dilanur KÜÇÜKTEPE ise Ulusal Gençler Kategorisinde 27 puanla ikinci oldu. Ulusal Erkekler Limitsiz Menzil Kategorisinde Konya'dan yarışmalara katılan İbrahim KELEŞ ise 270 metre ile üçüncü oldu.  Yapılan takım yarışmalarında ise Melikşah Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübü üçüncü olurken, 2 yıldır azimle çalışan Akşehir Selçuklu Spor Kulübü başkanı Varol TÜRKOĞLU ve takımı Türkiye ikincisi oldular.

GELENEKSEL OKÇULUKTA KONYA ZİRVEDE

Başarılı bir turnuva geçirdiklerini bildiren Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Genel Sekreteri Ömer KOÇ, Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'mızda da geleneksel okçuluğa ilginin her geçen gün daha da arttığını, bununla birlikte kültürel ve sportif tanıtımın artışıyla uyumlu başarıların birlikte geldiğini belirtti. KOÇ " Tarihiyle ve kültürüyle irtibatını koparan toplumların geldiği nokta ortada, içimizdeki mücadeleci ruhu kaybetmemeli ve onu gelecek nesillere aktarmalıyız" dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim