Konya sporda yine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Tekvando Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası dün başladı. Bu büyük organizasyon öncesi Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Milli Takım Teknik Direktörü Ali Şahin, Milli Takım sporcuları, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya TSYD Şube Başkanı Murat Dönmez ile basın mensupları katıldı. Başkan Metin Şahin, organizasyona destek olan herkese teşekkür etti.

MİLLİ TAKIMIN GELECEĞİ BELİRLENECEK

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Konya’daki Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda milli takım oyuncularının belirleneceğini ifade etti. Şahin’in açıklamaları şu şekilde; “Bugün burada Gençler Türkiye Şampiyonası’nı Konya’da başlatmış bulunuyoruz. Geleceğini milli takımını oluşturacak olan sporcularımız buradan belirlenecek. Sporcularımız turnuvada 5 gün boyunca mücadele edip milli takıma girmeye çalışacaklar. Tüm Konyalıları sporcularımızı izlemeye ve takip etmeye davet ediyoruz. Konya bir sporcu kentidir. Dünya, Avrupa ve olimpiyatlara gidecek sporcularımız burada. Sporcularımızın burada hem maçlarını hem de antrenmanlarını yapacak. Buradan bize destek olan Konya Valimiz Cüneyit Orhan Toprak’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ile Konya’daki STK’lara desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 

HEDEFİMİZ 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI

Türkiye Tekvando Federasyonu, 2018 yılını çok başarılı bir şekilde kapattı. Uluslararası arenada 167´si altın, 136´sı gümüş ve 261´i bronz olmak üzere 564 madalya kazandı. Bu başarısı bir takım çalışması sonucu ortaya çıktı. Dünyada 210 ülke, Dünya Tekvando Federasyonu'na üyedir. Bunlardan birisi de Türkiye’dir. Bugün Türk tekvandosu, dünyada yapılan tekvandoların içinde 2018 yılında en önemli yere sahip konuma gelmiştir. İstatistiklere baktığınızda Türk Milli takımları, aldıkları başarı ve madalyalarla, 2017 yılındaki son dünya şampiyonasında 182 ülke içerisinde dünya 2´incisi olarak çok büyük bir başarı elde etmişlerdir. 2020 Tokyo Olimpiyatlarına giden yolda emin adımlarla yürümektedir. Bunun yanında milli takım teknik direktörümüz Ali Şahin, dünyada yılın teknik direktörü seçilmiştir. Milli sporcumuz İrem Yaman ise otoriteler tarafından 2018 yılının en iyi kadın sporcusu seçildi. Bu bizim için çok gurur vericidir. Dünyadaki 4 önemli kategoriden iki tanesini Türkiye kazandı. Ülkemizden yetişen spor adamı, sporcu ve yöneticilerin bu şekilde dünyada önemli noktalarda yükselmesi bizim için ayrıca gurur kaynağı oldu. 

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

Konya’da bu hafta Gençler Türkiye Şampiyonası’nı gerçekleştireceğiz. Buradan seçilen sporcularımız, önümüzdeki aylarda Antalya’da gerçekleştirilecek olan Turkish Open’da ülkemizi temsil edecek. Orada birçok ülkeden yaklaşık 2 bin sporcu mücadele edecek. Sporcularımız hem kendilerini geliştirecek, tecrübe kazanacak. Hem de madalya için yarışacaklar. Geleceğe daha iyi hazırlanacaklar. 

OLİMPİYATLARA DAHA FAZLA 

SPORCU GÖTÜRMEK İSTİYORUZ

Bizim asıl hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları. Kadınlarda 4 sporcu ile yani takım olarak katılma yolunda önemli bir avantaj sahibiyiz. Bu sporcularımız inşallah başarılı olacak. Erkeklerde ise 2 sporcumuzu Tokyo’ya götürmeyi hedefliyoruz. Paralimpik Olimpiyatları için de çalışmalarımız sürüyor. Orada da 6 kotadan 3 veya 4’ünü elde etmeyi amaçlıyoruz. 

VATANINI SEVEN SPORCULAR YETİŞTİRİYORUZ

Tekvando branşındaki sporcu sayılarında da önemli bir artış yaşandı. Buna önemli bir katkı sağladık. 2004 yılında biz göreve geldiğimizde sporcu sayımız 94 bindi. Bugün ise sporcumuz sayımız 450 bin oldu. Çok büyük bir artış var. Artışında yanında kaliteli sporcu seçimi yapıyoruz. Bütün bunlar Türk tekvandosunun nereden nereye geldiğini göstermektedir. Amacımız Türk bayrağını göndere çektirecek sporcular yetiştirmek ancak. Bunun yanında saygı ve sevgi çerçevesinde, örf ve adetlerine bağlı sporcularımızı toplumumuza kazandırmak. Antrenmanlarımızda sadece beden eğitimi değil sporcuların manevi duygularını güçlendirecek, vatan sevgisini artıracak bir takım çalışmalar da yapıyoruz. Bütün bunlar birleştiği zaman başarılarımızın artarak devam edeceğini düşünüyorum.

KONYA TEKVANDONUN LOKOMOTİFİ

Konya tekvandosu geçmişten bu yana çok önemli sporcular yetiştirdi. Konya, tekvandonun lokomotif şehirlerinden biri. Birçok milli tekvandocumuz Selçuk Üniversitesi’nde öğrenim görüyor ve milli takım kamplarının birçoğunu burada yapıyoruz. Bu Konya ve ilçelerini her konuda destekliyoruz. Konya, dünya ve Avrupa şampiyonları çıkarmış ve birçok önemli başarıya imza atmış bir şehir. Yeni şampiyonların da çıkacağına inanıyorum. Kulüpleşme açısından eksiğimiz var. Konya’daki belediyelerimiz tekvandoda kulüpleşme açısından zayıf. Tekvandocularımız kendi şehirlerinde mücadele etsin istiyoruz. Konya’da tekvando sporunda gelecekte güzel adımların atılacağına inanıyorum.”

ALİ ŞAHİN: KONYA ÖNEMLİ BİR TEKVANDO MERKEZİ

Düzenlenen basın toplasında Tekvando Milli Takım Teknik Direktörü Ali Şahin ise yaptığı açıklamalarda, “Türkiye Tekvando Federasyonu’nun önemli geleneksel bir çizgisi var. Bu tür şampiyonalarda bütün illerimizden sporcularımızı bir araya getirerek, sporcu yetiştirme konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Konya özelinde konuşmak gerekirse, burada kamplarımızı yapıyoruz. Burayı önemli bir tekvando merkezi haline getirdik. Sporcularımızın birçoğu burada Selçuk Üniversitesi’nde öğrenci, o yüzden kamplarımızın büyük bölümü burada gerçekleştiriliyor. Belediyelerimiz kulüpleşmeye biraz daha önem verirse buradan birçok başarılı sporcumuzun çıkacağına inanıyorum. Bize destek olan Selçuk Üniversitesi rektörümüz Mustafa Şahin’e de teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ERSÖZ: EN ÇOK LİSANSLI SPORCU TEKVANDODA

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ise yaptığı açıklamada tekvando branşında sporcu sayısının önemli bir artışın olduğunu belirtti. Ersöz, “Konya’da bugün itibari ile Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası gerçekleştirilecek. 2018 yılı bilgilerini de göz önünde bulundurduğumuzda Konya’nın önemli bir spor şehri olduğunu görebiliriz. Şehirdeki lisanslı sporcu sayımız 159 bine yaklaştı. Bunda tekvandonun payı çok büyük. Türkiye’de futboldan sonra en çok lisanslı sporcu tekvandoya ait. Bu Konya’da da bu şekilde. Konya bir spor kenti olmuştur. Ben böyle büyük ve güzel bir organizasyonun Konya’ya verilmesinden dolayı federasyonumuza teşekkür ediyorum” dedi.

İREM YAMAN: TOKYO’DAN MADALYA İLE DÖNMEK İSTİYORUZ

Tekvando Milli Takım sporcusu İrem Yaman, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu dile getirerek, “Konya’da çok büyük bir organizasyon başladı. Bütün arkadaşlarımız ve antrenörlerimiz burada olacak. Bizim milli takım kamplarımız uzun zamandır Konya’da oluyor. Biz de Konyalı olduk diyebiliriz artık. Takım halinde güzel başarılar elde ettik. Yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Asıl hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları. Oradan ne kadar çok madalya ile dönebilirsek kazanmak istiyoruz. Bunun için de hep birlikte mücadelemizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

YUNUS SARI: GÜZEL BAŞARILARLA DÖNECEĞİZ

Tekvando Milli Takım sporcularından Yunus Sarı, ilerleyen aylarda yapılacak olan organizasyonlardan güzel başarılar ile dönmek istediklerini söyledi. Sarı, “Bu buradaki Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden arkadaşlarımız ileride ülkemizi Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda temsil edecek. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. İlk hedefimiz önümüzdeki Dünya Şampiyonası sonrasında ise Tokyo Olimpiyatları. Buralardan çok güzel başarılar ile döneceğimize inanıyoruz. Bize destek olan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim