TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, ligin 6. Haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Saat 16.00’da başlayacak mücadele Kalyon Stadyumu’nda oynanacak mücadele hakem Özgür Yankaya tarafından yönetilecek. Anadolu Kartalı geçen sezon sıkıntılı maçlar oynadığı rakibini mağlup ederek ligde çıkışa geçmek istiyor.

RAKİP KÖTÜ BAŞLADI

Geçen sezonun flaş ekiplerinden olan Gaziantep FK yeni sezona sıkıntılı başladı. Oynadığı 5 maçta 4 puan toplayan Güneydoğu ekibi, 4 beraberlik 1 mağlubiyet aldı. Saha içindeki agresif mücadelesini henüz skora yansıtamayan Gaziantep temsilcisi, ilk maçında Galatasaray’a 3-1 mağlup olmuştu. Kırmızı siyahlılar daha sonra sırasıyla Karagümrük, Göztepe, Trabzonspor ve Antalyaspor ile berabere kaldı.

HENÜZ KAYBETMEDİ

Sezonun ilk haftasını BAY geçen İttifak Holding Konyaspor, daha sonra çıktığı 4 maçta 6 puan topladı. Beşiktaş’ı evinde yenmeyi başaran Yeşil Beyazlılar, Gençlerbirliği, Denizlispor ve Yeni Malatyaspor ile de berabere kaldı. Anadolu Kartalı bu özelliği ile ligde henüz kaybetmeyen 3 takımdan biri oldu. Diğer mağlubiyetle tanışmayan takımlar ise lider Alanyaspor ve ikinci sıradaki Fenerbahçe.

EN AZ GOL YİYEN TAKIM

Konyaspor’un bir başka özelliği ise ligin en az gol yiyen takımlarından biri olması. Kolay gol yemeyen ve zor pozisyon veren bir takım görünümüne bürünen Anadolu Kartalı, oynadığı 4 maçta sadece kalesinde 2 gol gördü. Beşiktaş’ı yendiği maçta ilk golünü kalesinde görün Yeşil Beyazlılar, ikinci golü ise geçen hafta Yeni Malatyaspor’dan yedi.

UNVAN KORUMAK İSTİYOR

Geçen sezon zorlu maçlar oynadığı rakibine karşı Cumartesi günü kritik bir maça çıkacak olan Konyaspor’un en büyük hedefi namağlup serisini devam ettirmek. Anadolu Kartalı’nın diğer amacı ise ligin en az gol yiyen kulübü olma özelliğini sürdürmek.

Gol yemeden alınacak bir galibiyet Konyaspor’u istatistiksel anlamda ligin en önemli takımlarından biri haline getirecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim