TFF Süper Lig’in 31. haftasında temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’u ağırlayacak olan Gaziantep FK’da çalışmalar sürüyor. Ligin 30. haftasında deplasmanda Denizlispor ile karşılaşan ve maçı 1-0 kazanan Gaziantep temsilcisi rahat bir konumda bulunuyor. 38 puanla 9. sırada bulunan Kırmızı-Siyahlılar, son maçında deplasmanda karşılaştığı Denizlispor’u Güray Vural’ın golüyle 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Aldığı bu galibiyetle ligde kalmayı matematiksel olarak garantilemese de rahat bir konuma erişen Gaziantep Futbol Kulübü, yarın sahasında konuk edeceği Konyaspor’u yenmenin planlarını yapıyor. Gaziantep FK teknik direktörü Marius Sumudica, Denizlispor maçı sonrasında yaptığı konuşmasında, “Önümüzde 4 maç var. Bu 4 maçtan maksimum puanları almaya çalışacağız. Dikkatli davranan Gaziantep Futbol Kulübü, böyle oynamaya devam edecek. Rahatlamaları için takımımı motive etmeye çalışacağım. Tatilde değiliz. 4 maçımız daha var takımımıza mali açıdan yardım etmek için maçları kazanmamız gerekiyor.” ifadelerini kullanmıştı. 

PANDEMİ DÖNÜŞÜ YENİLGİSİ YOK

Süper Lig’in 31. Haftasında İttifak Holding Konyaspor’u sahasında ağırlayacak olan Gaziantep FK, pandemi sonrası çıktığı 4 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmedi. Bu süreçte Ankaragücü, Galatasaray, Antalyaspor ve Denizlispor’la karşılaşan Kırmızı-Siyahlılar, 3 beraberlik ve 1 galibiyet alarak 6 puan topladı. Söz konusu karşılaşmalarda rakip filelere 6 gol bırakan Gaziantep FK kalesinde ise 5 gole engel olamadı. Yarın İttifak Holding Konyaspor’la 21.00’de karşılaşacak olan Gaziantep FK’nın zorlu karşılaşmaları bulunuyor. Kırmızı-Siyahlılar, sırasıyla Konyaspor, Kayserispor, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor’la karşılaşacak. Bir nevi alt tarafın kaderini Gaziantep FK belirleyecek. 

EVİNDE 5 MAÇTIR KAYBETMİYOR

TFF Süper Lig’e sezon başında çıkan Gaziantep FK, bu sezon gösterdiği performansla sporseverlerin takdirini topluyor. Ligdeki ilk senesinde başarılı bir performans ortaya koyan Kırmızı-Siyahlılar, son 5 maçtır sahasında yenilgi yüzü görmüyor. Bu sezon topladığı 38 puanla 9. Sırada bulunan Gaziantep ekibi, sahasındaki son yenilgisini ikinci yarının ilk karşılaşması olan Fenerbahçe maçında almıştı.  Ondan sonraki süreçte sahasında 5 maça çıkan Gaziantep FK, 2 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 9 puan topladı. Bu karşılaşmalarda 10 gol atan Kırmızı-Siyahlılar, kalesinde ise 4 gol gördü. Gaziantep FK bu karşılaşmaların hiçbirinde 2 gol yemedi ve bu istatistikleriyle iç sahada ne kadar başarılı bir takım olduğunu gösterdi.

İLK MAÇTA TARAFTARI KIZDIRDI

Süper Lig’in 14. haftasında oynanan İH Konyaspor-Gaziantep FK maçı 0-0’lık eşitlikle sona ermişti. O karşılaşmada sayısız pozisyona giren Yeşil-Beyazlılar, net gol pozisyonlarından yararlanamamıştı. 14. Haftada oynanan karşılaşmaya Gaziantep FK teknik direktörü Marius Sumudica damgasını vurmuştu. Konyasporlu taraftarlara kümeye işareti yapan Sumudica, yaptığı bu hareketiyle haddini aşmıştı. Rövanş karşılaşması olarak görülen bu karşılaşma öncesi Konyasporlu taraftarlara yaptığı bu çirkin hareketi Konyasporlu taraftarlar tarafından unutulmadı. Konyaspor taraftarı maçın kazanılarak hem Sumudica’ya ceza niteliğinde bu mağlubiyetin tattırılmasını istiyor. Hem de alınacak galibiyetle ateş hattının bir tık daha üstüne çıkılmasını istiyor.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim