Süper lige çıkma yolunda ilk adımını Bandırma Kırmızı’yı eleyerek atan Selçuklu Belediyespor, Play – Off Yarı Final serisinde Afyon Belediyespor ile eşleşti. Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak mücadele bugün saat 18.00’de başlayacak.

AFYON’DA GALİBİYET ŞART

Türkiye Basketbol 1. Lig Play – Off Yarı Final serisinin ilk 2 ayağı Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. Yarı Final serisinde 3 galibiyet alan takım adını finale yazdıracak. Bu seride kendi sahasında en fazla 2 maç oynayabilecek olan Selçuklu, final bileti için deplasmanda galibiyet almak zorunda. Mavi beyazlılar normal sezonda deplasmanda rakibine 90 – 75 mağlup olurken iç sahada Afyon’u 89 – 71 devirmişti. Normal sezonu 3. sırada tamamlayan Afyon Belediye, 34 maçta 24 galibiyet ve 10 mağlubiyet almıştı. Afyon’un bir sıra gerisinde sezonu tamamlayan Selçuklu ise 34 maçta 23 galibiyet ve 11 mağlubiyet almıştı.

LİDER DANIELS

Türkiye Basketbol 1. Lig’in en fazla sayı atan ismi olan Will Daniels mücadele öncesi temsilcimiz Selçuklu Belediyespor’un en önemli hücum silahı konumunda bulunuyor. Daniels,  oynadığı 36 maçta 769 sayı atarak şu an ligin en fazla sayı atan oyuncusu durumunda. Temsilcimizin bir diğer yıldızı İzzet Türkyılmaz ise 37 maçta aldığı 316 ribaunt ile ligin en fazla ribaunt alan oyuncu sıralamasında kendisine 2. sırada yer buldu. Mavi beyazlıların Hırvat şutörü Fran Pilepic ise Bandırma Kırmızı serisinde gösterdiği performans ile Serkan Erdoğan’ın en önemli kozlarından birisi olduğunu gösterdi. Baş Antrenör Serkan Erdoğan Afyon Belediyespor karşılaşmasında şu 5 ile sahaya çıkmayı düşünüyor: Fırat Töz –  Fran Pilepic – Yunus Çankaya – Will Daniels – İzzet Türkyılmaz

AFYON SÜPER LİGİ İSTİYOR

Sezona Süper Lig parolası ile çıkan Afyon Belediyespor, sezonu şampiyon tamamlamamasına rağmen Play – Off’ta hedefini sürdürüyor. Normal sezonu 24 galibiyet alarak 3. sırada tamamlayan Afyon Belediyespor ilk turda İstanbulspor Beylikdüzü ile eşleşmişti. İlk maçta kendi sahasında rakibine 83 – 85 kaybeden Afyon, kalan 2 maçı da kazanarak adını yarı finale yazdırdı ve Selçuklu Belediyespor’un rakibi oldu. Bugün saat 18.00’de Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak mücadeleye Baş Antrenör Can Sevim’in mücadeleye şu ilk 5 ile başlaması bekleniyor: Serkan Menteşe – Jacob Pullen – Altan Erol – Jamelle Hagins – Hadi Özdemir.

VEYSEL KOÇ

Editör: TE Bilişim