Atiker Konyaspor taraftarının Fransa maçı öncesi başlattığı led kampanyası başarıya ulaştı. Bütün stadyum ışıklandırması için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay taraftarlara konu ile ilgilenme sözü verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nun yapıp aşamasında dış yüzeyde aydınlatma sistemi ve yüzeydeki panellerin birleşim noktalarına led sistemi kurulacağı açıklanmıştı. Ancak yapım tamamlandıktan sonra aydınlatma sistemi hiçbir zaman tam anlamı ile çalıştırılmadı. Bu durum Türkiye-Fransa maçı öncesi yeniden gündeme geldi.

Bir twitter kullanıcısı (Konyaspor Pride) tarafından gündeme getirilen konu Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a iletildi. Başkan Altay kendisine, “Sayın başkanım stadyumun dış yüzeyindeki ledler simetrik olmayan bir şekilde, gelişigüzel yanıyor. Bunun tasarruf için yapıldığı söyleniyor. Fransa gibi bir markayı ağırlayacağız. Bu ledlerin tamamı döşenemez mi” şeklinde seslenen taraftara konu ile ilgileneceğini söyledi.

Büyük bir yatırım maliyeti olmaması durumunda sorunun çözülebileceğini belirten Altay’a taraftarlar yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Eğer proje gerçekleşirse Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu Fransa maçında dış yüzey aydınlatması ile görsel ziyafet sunacak.

Editör: TE Bilişim