Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonu 7.sırada tamamlayan Konyaspor Basketbol, Play – Off çeyrek finalinde Düzce Belediye’yi eleyerek yarı finalde OGM Ormanspor ile eşleşmişti. Konya ekibi, yarı final serinin ilk maçını deplasmanda kazanırken, ikinci maçı yine Ankara’da kaybetti. Seride durum 1-1 olurken, üçüncü maç Konya’da oynandı. Son dakikaları büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın normal süresi 63-63 beraberlikle sonuçlandı. Uzatma dakikalarında rakibine üstünlük sağlayan Konyaspor, mücadeleyi 70-69 kazandı ve seride 2-1 öne geçti. Konyaspor, Salı günü evinde oynayacağı 4.maçı yenerse finale yükselecek.

İLK YARIYA MARCUS HALL DAMGASI

Deplasmanda oynadığı iki maçtan birini kazanan ve iç sahada oynanacak olan iki maç öncesi avantaj yakalayan Konyaspor Basketbol, serinin üçüncü maçında Ormanspor’a karşı mücadeleye iyi başladı. Hücumda etkili olan yeşil beyazlı takım, savunmada açıklar vermesine rağmen ilk periyotu 19-15 önde tamamladı. İkinci 10 dakikalık bölümde de etkili olan yeşil beyazlı takım, serbest atışlardan yararlanamayınca farkı açma şansını kullanmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 32-30 Konyaspor’un üstünlüğü ile geçildi. Bu yarıda Marcus Hall attığı sayılarla ve performansı ile 20 dakikaya damga vurdu. Amerikalı oyuncu toplamda 14 sayı attı. Marcus’u 8 sayı ile Sertay Gürsu takip ederken, konuk ekip Ormanspor’un en skorer ismi attığı 11 sayı ile Hasan Rızvıc oldu.

İKİNCİ YARI KIRAN KIRANA GEÇTİ

Konyaspor Basketbol ile OGM Ormanspor arasında oynanan Play – Off yarı final üçüncü maçının ikinci yarısı büyük heyecana sahne oldu. Üçüncü periyotta üstünlüğü rakibine veren yeşil beyazlı takım 10 sayı geriye düşmesine rağmen farkı kapatmasını bildi. Maçın 3.periyotu 44-51 Ormanspor’un üstünlüğü ile tamamlandı. Son periyotta taraftarının da desteğini alan Konyaspor, 7 sayılık farkı eritti. Son saniyelere geride giren temsilcimiz, Marcus Hall’un basketi ile beraberliği yakaladı. Maçın normal süresi 63-63 sona erdi ve karşılaşma uzatmaya gitti.

KONYASPOR UZATMADA KAZANDI

Konyaspor Basketbol normal süresi 63-63 biten maçın uzatma dakikalarında iyi bir performans ortaya koyarak mücadeleyi kazanmasını bildi. Savunmada rakibine geçti vermeyen yeşil beyazlı takım kıra kırana geçen maçı 70-69 kazanmasını başardı. Bu sonuçla Konyaspor Play – Off yarı final serisinde 2-1 öne geçti. Yeşil beyazlı takım Salı günü Konya’da oynanacak olan 4. maçı kazanırsa finale adını yazdıracak. Aksi bir sonuçta ise seri 5.maça uzayacak ve son maç Ankara’da oynanacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim