Kayserispor-Fenerbahçe maçında yaşananların ardından MHK başkanı Yusuf Namoğlu istifa ederken, dün de Ali Koç yaptığı açıklamalarla maçın hakemlerini baskı altına aldı. Maça özel Alex’in getirilmesi ve Aykut Kocaman’ı protesto hazırlıklarının olması ise ablukanın psikolojik ayaklarını oluşturuyor

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Atiker Konyaspor’da tedirginlik hakim. Karşılaşma öncesi Fenerbahçe cephesinin saha dışı bütün faktörleri harekete geçirmesi endişeye yol açarken Konyaspor yönetiminin karşı hamle yapması bekleniyor. Kayserispor-Fenerbahçe maçında verilen hakem kararları nedeniyle hafta arasında Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu istifa ederken, dün gerçekleştirilen basın toplantısındaki Ali Koç açıklamaları ile karşılaşmanın hakemleri baskı altına alındı. Karşılaşmaya özel Alex De Souza’nın İstanbul’a getirilmesi ve Aykut Kocaman’ın protesto hazırlıkları çirkin planın psikolojik ayağını oluşturuyor. 

NAMOĞLU İSTİFA ETTİ

Uzun süredir istifası istenen Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu Fenerbahçe-Kayserispor maçında Fenerbahçe aleyhine verilen hakem kararları sonrası istifa etti. Miadını dolduran Namoğlu’nun Fenerbahçe maçı sonunda yaşanan tartışmalar nedeniyle istifa etmesi hakem camiasına Fenerbahçe lehine mesaj olarak algılandı. 

ALİ KOÇ HAKEMLERİ BASKI ALTINA ALDI

Namoğlu’nun istifası ile yetinmeyen Fenerbahçe yönetimi dün bir basın toplantısı düzenleyerek sistematik bir şekilde yanlış hakem kararlarına maruz kaldıklarını iddia etti. Bizzat başkan Ali Koç tarafından gerçekleştirilen basın toplantısının en önemli sonucu yarın oynanacak maçın hakemlerinin baskı altına alınması oldu. 

MAÇA ÖZEL ALEX GETİRİLDİ

Fenerbahçe yönetiminin Konyaspor maçını neden bu şekilde hedef haline getirdiği anlaşılamasa da yapılan hamleler bunlarla sınırlı kalmadı. Uzun yıllar Fenerbahçe forması giyen ve teknik direktörlük yapan Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman’ı rahatsız etmek için Alex De Souza’yı bu maça özel İstanbul’a getirildi. 

Uzun yıllar Fenerbahçe forması giyen Alex De Souza’nın takımdan ayrılması o dönem Fenerbahçe’yi çalıştıran Aykut Kocaman’a maledilmişti. İkili arasında yaşanan kriz uzun süre futbol kamuoyunun gündeminde kalmıştı.

AYKUT KOCAMAN’I PROTESTO EDECEKLER

Fenerbahçe cephesinin son hamlesi ise maç başında gerçekleşecek. Alex ve Ersun Yanal üzerinden sosyal medyada provokasyon yapan bazı Fenerbahçe trolleri, Aykut Kocaman’ın ıslıklanması, protesto edilmesi ve hakarete maruz kalması için elinden geleni yapıyor. Bu sayede Konyasporlu futbolcuların ve teknik heyetin üzerinde oluşacak psikolojik baskıdan faydalanılmaya çalışılacak. 

BU PLANI YERLE YEKSAN EDİN!

Fenerbahçe’nin politik ve psikolojik hamleleri maçı bir başka mecraya çekerken Konyaspor taraftarı planlanan kurgunun ters tepeceğini umuyor. Sosyal medyada futbolculara çağrıda bulunan taraftarlar zorlu deplasmanda ellerinden geleni yapmalarını ve İstanbul’dan başları dik ayrılmalarını istiyor. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim