UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu maçında Fenerbahçe, Olympique Marsilya karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı 
 
Karşılaşmaya kontrollü başlayan Fenerbahçe, pas yaparak rakibi karşısında üstünlük kurmaya çalıştı. Rakip kaleyi 12. dakikada serbest vuruşta Cristian'ın şutuyla yoklayan sarı lacivertliler, ilk 25 dakikada çok pas yaparak oyunu kontrolünde tuttu. Rakibinin üzerine geldiği anlarda savunmada dikkatli oynayan sarı lacivertliler, 40. dakikadaki korner organizasyonunda Bekir İrtegün'ün şık golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.
90 dakika bu skorla tamamlandı
 
Olympique Marsilya: 0 - Fenerbahçe: 1
Olympique Marsilya-Fenerbahçe maçından notlar

UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda Fenerbahçe'nin deplasmanda Olympique Marsilya ile yaptığı maçta tribünlerde olaylar çıktı.
 
Fenerbahçe'nin ilk yarıda 40. dakikada attığı golün ardından, Fransız ekibin taraftarlarının yer aldığı kale arkası tribünde bulunan Türk taraftarlar sevinince, Olympique Marsilyalı taraftarların saldırısına uğradı.
 

Türk taraftarlar tribünün sahaya açılan bir kapısına doğru koşarken, güvenlik güçleri kapıyı açarak taraftarları kurtardı. Yaşanan olayda çok sayıda taraftarın darbe aldığı görüldü. Fransız taraftarlar güvenlik güçlerinin üzerine de meşale attı.
 
Maçın ilk yarısı tamamlandıktan sonra bu kez diğer kale arkası tribünde olaylar çıktı. Olympique Marsilya taraftarları bu tribünde bulunan Türk taraftarlara saldırırken, taraftarlar yine sahaya açılan kapıya koştu ve güvenlik güçlerince saha içine alınıp diğer tribünlere gönderildi.
 
Tribünlerdeki gerginlik ikinci yarı başlayana kadar devam ederken, iki takım taraftarları birbirlerinin bulunduğu tribünlere meşaleler attı.
 
İkinci yarıda polisler saha etrafını çevreledi
Tribünledeki olaylar nedeniyle maçın ikinci yarısı oynanırken, stada ellerinde koruma kalkanları olan çok sayıda polis girdi.
 

Olayların ardından saha içindeki güvenlik tedbirleri artırıldı. Polisler özellikle Olympique Marsilya taraftarlarının bulunduğu bölümlerde yoğunlaşıp, sahanın tamamını çevreleyerek, çıkabilecek olayların saha içine yansımasına engel olmaya çalıştı.
 

Öte yandan, yedek kulübelerinin arkasındaki tribünde 2 kişi terör örgütünün bayrağını açtı. Bu kişilere hemen müdahale edilerek, stat dışına çıkarıldı.
 AA
Editör: TE Bilişim