Yavru Kartal Konya Anadolu Selçukspor, ligin 5.hafta mücadelesinde Zonguldak Kömürspor’u 4-2 mağlup etti ve ligdeki ilk galibiyetini aldı. Önceki maçlarında son dakikada yediği goller ile galibiyeti kaçıran yeşil beyazlı takımda Teknik Direktör Tayfun Türkmen maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Yaptıkları hatalardan ders çıkardıklarını dile getiren Türkmen, bütün oyuncularını tebrik ederken, maç sonuna kadar aynı disiplin ile devam etmek zorunda olduklarını söyledi.

‘HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN’

Konya Anadolu Selçukspor Teknik Direktörü Tayfun Türkmen Zonguldak Kömürspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Sezonun ilk galibiyetini aldık. Bu maçtaki ana hedefimiz tamamen maçı kazanmaktı. Onun için öncelikle oyuncularımı kutluyorum. Oynayan, oynamayan, sonradan giren, takım halinde tüm arkadaşlarımın büyük emeği var, özverisi var. Onun için hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hepimiz için bu galibiyetin hayırlı olmasını diliyorum. Bunların devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ekip olarak” ifadelerini kullandı.

‘YAPILAN HATALARA TAKILMAMAK LAZIM’

Bireysel hatadan gol yediklerini ve bu konuda çalışacaklarını dile getiren Türkmen, “Değişik bir maç tecrübesi yaşadık diyebilirim. Karşılaşmaya muhteşem başladık, goller bulduk üst üste. 3-0’ı yakaladık. Ama bireysel hatadan yaşadığımız bir gol maçın bütün şeklini, hikayesini farklı bir yere getirdi. Tabi bunlar da konuşulması ve çalışılması gereken konular. Futbol hatalar oyunu, bu hatalar olacak. Biz bunları düzeltmeye çalışacağız. Önemli olan oyuncularıma hep söyledim gibi maç devam ederken yapılan hatalara takılıp kalmamak. Oraya takılmaya devam edersek bu hatalar daha büyüklerini peşinden getirecek. Nitekim öyle oldu” dedi.

Oynadıkları maçlarda 90 dakika boyunca disiplini en üst seviyede tutmak zorunda olduklarını da belirtren Tayfun Türkmen, “Belki farklı bir skor da olabilirdi, farklı bir şeyde konuşabilirdik. Ama çok şükür oyun olarak ve skor olarak üç puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. Daha da fazla goller bulabilirdik. Fazlasıyla pozisyonlarımız var. Bugün için en önemli ders aldığımız nokta 3-0’da olsa maçın bitmediğinin canlı bir örneğini yaşadık. Geçmişte bunun gibi futbol hikayelerini hep görmüştük. Skor ne olursa olsun son düdük çalana kadar disiplini en üst düzeyde tutmanız gerekiyor. Kazandığımız için çok mutluyuz. Emeği geçen herkesi tekrar kutluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim