Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor’da transfer hareketliliği sürüyor. Kaleciler Patrik Carlgren, Emrullah Şalk ile yollarını ayıran ve Anadolu Selçukspor’dan Mücahit’i kadrosuna katan Anadolu Kartalı yedek kaleci arayışlarına başlamıştı. Bu doğrultuda Boluspor ile yollarını ayıran eski Fenerbahçeli Ertuğrul Taşkıran ile sözleşme imzalandı. 2 yıllık mukaveleye imza atan Ertuğrul Konyaspor’un Bolu kampına katılacak.

KONYASPOR’U REDDETMİŞTİ

Konyaspor’un yeni yedek kalecisi Ertuğrul Taşkıran Konyaspor kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Konyaspor, 2014-2015 sezonu başında o dönem bonservisi Fenerbahçe’de olan Ertuğrul’u kiralamak için uzun süre beklemiş ancak Ertuğrul Konyaspor’u reddederek Sivasspor’a imza atmıştı. Dönemin başkanı Ahmet Şan bu gelişmeden sonra Fenerbahçe ve Ertuğrul Taşkıran hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu. Ertuğrul bir zamanlar as kaleci olmayı kabul etmediği Konyaspor’da yedek kaleci olacak.

1 MİLYON EURO KRİZİNİN KAHRAMANI

Konyaspor’un yeni transferi Ertuğrul Taşkıran geçen sezonun da tartışmalı isimlerinden biriydi. Finansal Fair-Play kıskacında bulunan Fenerbahçe oyuncu satışı yapmadan, yeni transfer yapamıyordu. Bu noktada Ertuğrul Taşkıran’ın 1 milyon Euro’ya Boluspor’a transfer olduğu ortaya çıktı. TFF 1. Lig kulübü olan Boluspor’un bir kaleci için bu kadar yüksek bonservis ücreti ödemesini gerçekçi bulmayan sporseverler transferin anlaşmalı olabileceğini iddia etti. Konu uzun süre kamuoyunda tartışıldı.

ERTUĞRUL TAŞKIRAN KİMDİR?

Kartalspor’da futbola başlayan Ertuğrul Taşkıran ardından Fenerbahçe alt yapısına transfer oldu. Samsunspor, Kayserispor, Sivasspor gibi takımlarda kiralık olarak forma giyen Ertuğrul geçen sezon bonservisi ile birlikte Boluspor’un yolunu tuttu. 28 yaşındaki tecrübeli kaleci 191 boyunda. Kariyerinde 91’i Süper Lig olmak üzere 114 maç bulunuyor.

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim