Haber: Hasan Yıldırım

Gelecek sezonda Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele edecek olan Ereğlispor, transfer sezonuna hızlı bir başlangıç yaptı. İlk olarak Teknik Direktör Mehmet Uğurluel’in yerine Ereğlili teknik adam Ertuğrul Sanlav’ı getiren yeşil-beyazlılar, akabinde iç transfere ve sonrasında dış transfere yöneltmişti. Ereğli temsilcisi şu ana kadar 9 futbolcu ile anlaşma sağladı. İşte o oyuncular; 

AHMET YASİN PEHLİVAN

14 Mayıs 1996 Konya doğumlu olan Ahmet Yasin Pehlivan, Ereğlispor’un iç transferde imza attırdığı ilk oyuncu oldu. Geride kalan sezon da Ereğlispor forması giyen başarılı stoper, ortaya koyduğu performansla 7’den 70’e herkesin beğenisini toplamıştı. Pehlivan, yeni sezonda da Ereğlispor’da kalırken, kariyerinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.

GÖKHAN SOYLU

16 Temmuz 1988 Ereğli doğumlu olan Gökhan Soylu, yine Ereğlispor’un iç transferde anlaşma sağladığı isimlerden birisi oldu. Futbola da Ereğlispor’da başlayan Soylu, yeni sezonda memleketinin takımı ile Bölgesel Amatör Ligi tecrübesi yaşayacak.

İBRAHİM ÖZKAN

19 Haziran 1985 Akbaba doğumlu olan İbrahim Özkan, Ereğlispor’un efsane kaptanlarından birisi olmaya aday. Ereğli ekibinin 2 yıl önceki şampiyon kadrosunda da yer alan başarılı orta saha oyuncusu, yeni sezon için yeşil-beyazlı kulüp ile yeniden anlaşma sağladı. İbrahim Özkan, daha önceki kariyerinde Selçuklu Belediyespor ve Karapınar Belediyespor takımları ile Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele etmişti.

EMRE POLAT

20 Eylül 1995 Erzincan doğumlu olan Emre Polat, Erğelispor’un iç transferde anlaşma sağladığı 3.isim oldu. Bir sol bek bölgesinde oynamasına rağmen takımın frikikçisi olan Emre Polat, geride kalan sezon attığı kritik gollerle taraftarın sevgisini kazanmayı başarmıştı. Anadolu Selçukspor altyapısından yetişen Polat, daha önce Sarayönü Belediyespor formasıyla Bölgesel Amatör Lig’de 1 maça çıkmıştı.

ENGİN DEMİRTAŞ

20 Ağustos 1994 Seyhan doğumlu olan kaleci Engin Demirtaş, Ereğli ekibinin iç transferde imza attırdığı isimler arasında yer aldı. Adanaspor altyapısından yetişen Demirtaş, Ereğlispor’un 2 yıl önceki şampiyon kadrosunda da yer almıştı. Demirtaş, Serhat Ardahanspor forması ile Bölgesel Amatör Ligi’nde 5 maça çıkmıştı.

EMRE ÖZDEN

6 Nisan 1996 Pınarbaşı (Kayseri) doğumlu olan golcü oyuncu Emre Özden, Ereğlispor’un dış transferde imza attırdığı ilk oyuncu oldu. Kayseri Erciyesspor altyapısından yetişen Emre Özden, sezonu Kayseri Süper Amatör Lig ekiplerinden Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor’da gol kralı olarak tamamlamıştı. Başarılı futbolcu bu sezon kariyerinde ilk kez Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele edecek.

MEVLÜT METİN

9 Kasım 1996 Bakırköy doğumlu olan diğer bir golcü oyuncu Mevlüt Metin, Ereğlispor’un 2.dış transferi oldu. Kayseri Süper Amatör Lig ekiplerinden Demirspor’da top koşturan golcü oyuncu, bu sezon Ereğlispor forması ile kariyerinde ilk kez Bölgesel Amatör Ligi tecrübesi yaşayacak. 

THIERNO HADI TOURE

27 Temmuz 1998 Mali doğumlu olan Thıerno Hadı Toure, Ereğlispor’un dış transferdeki ilk yabancı oyuncusu oldu. Sezonu Akçaabat Sebatspor’da tamamlayan ön libero oyuncusu, geçtiğimiz sezon hiç maça çıkmamıştı. Başarılı oyuncu Bölgesel Amatör Ligi kariyerini bu sezon Ereğlispor ile devam ettirecek. Toure, sezon başında da TFF 1.Lig ekiplerinden Manisaspor’un kampına da katılmıştı. 

EMİRHAN LÜLE

14 Haziran 1996 Şanlıurfa doğumlu olan başarılı kaleci Emirhan Lüle, Ereğlispor’un dış transferde imza attırdığı diğer bir isim oldu. Akhisar Belediyespor’da profesyonel olan ve Derincespor ve Halide Edip Adıvar gibi 3.Lig takımlarında forma giyen Lüle, bu sezon başında Zara Belediyespor’a transfer olarak amatöre dönüş yapmıştı. Lüle’nin kariyerinde 1 kez 3.Lig ve 11 kez de Bölgesel Amatör Ligi maçı bulunuyor.

Editör: TE Bilişim