Bu sezon ilimizi Bölgesel Amatör Ligi'nde temsil edecek olan Ereğlispor'da geçtiğimiz günlerde genel kurulun yapılmasıyla yeni sezon hazırlıları başladı. Yeşil-Beyazlı temsilcimizin teknik direktörü Himmet Kök gazetemize yaptığı açıklamalarda, "Tesislerin yenilenmesiyle yeni sezona bomba gibi gireceğiz." dedi

Bölgesel Amatör Ligi'ndeki temsilcimiz Ereğlispor'da yeni sezon öncesi genel kurul yapıldı ve yeni yönetim belirlendi. Belediye ağırlıklı bir yönetim oluştuğunu belirten teknik direktör Himmet Kök, belediyeden gerekli desteği aldıklarını ve yeni sezona güzel bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Gazetemiz Yenigün'e açıklamalarda bulunan Ereğlili Hoca, "Genel kurulumuz yapıldı, listeye yeni katılan isimlerle belediye ağırlıklı bir yönetim oluştu. Belediyemiz gerekli desteği veriyor. Çarşamba günü Belediye Başkanımız Özkan Özgüven ile bir toplantı gerçekleştirdim. Belediye Başkanımız Ereğli ve Ereğlispor için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bugün itibari ile tesislerimizi tadilata sokacağız. Ereğlispor'a yakışan bir tesis ile Bölgesel Amatör Ligi'ndeki mücadelemize başlayacağız." dedi.

24 KİŞİLİK KADRO

Tesisin yenilenmesiyle daha rahat bir çalışma ortamının oluşacağının altını çizen Himmet Kök, transfer çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 24 kişilik bir kadro oluşturacaklarını belirten teknik adam sözlerine şu şekilde devam etti: "Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarımız devam ediyor. İç ve dış transferi gelecek hafta içinde tamamlamayı düşünüyoruz. İç transferde sözleşmesi biten 6 oyuncumuz ile masaya oturacağız. Cuma veya cumartesi günü imzaları atarak iç transferi noktalayacağız. Dış transferde ise çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Takımımıza 10 yeni oyuncu kazandıracağız. Alınacak futbolcular hedeflerimiz doğrultusunda bize katkı sağlayacak isimler olacak. Bunu göz önünde bulundurarak ince eleyip sık dokuyoruz. Hedefimiz dış transferi önümüzdeki haftanın ilk günlerinde tamamlamak. Toplamda 24 kişilik bir kadro ile yeni sezona başlamayı düşünüyoruz. Transferlerimizi tamamladıktan sonra ve tesisimizdeki tadilatın bitmesiyle temmuz ayının ilk haftasında yeni sezon hazırlıklarına başlayacağız."

"BÖLGESEL AMATÖR LİGİ 3. LİG'DEN DAHA KALİTELİ"

Yaptığı açıklamada bulundukları ligin zorluğundan da bahseden Teknik Direktör Himmet Kök, "Yeni sezonda Bölgesel Amatör Ligi'nde mücadele edeceğiz. BAL göründüğü gibi kötü bir lig değil. Zorluk derecesi ortada. Bana göre 3. Lig'den çok daha kaliteli bir lig. Bunları göz önünde bulundurarak hedeflerimize adım adım ilerleyeceğiz. Öncelikli hedefimiz 3 Konya takımı arasında birinci olmak. İlk 5 maçlık sürece bakacağız, bu bize az çok fikir verecek. İlk yarının sonundaki tabloya göre gerekli takviyeleri yapacağız. Gereken tablo oluştuğu takdirde bizim asıl hedefimiz ligi şampiyon tamamlamak." şeklinde konuştu.

İLÇE DESTEK VERİYOR

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Ereğli halkının takıma büyük destek verdiğini belirten Himmet Kök, "Biz Süper Amatör Grup'ta maçlarımızı 13-14 bin kişiye oynuyorduk. Kapılar kapanıyor, dışarıda kalanlar oluyordu. Biz bunu devam ettirmek istiyoruz. Bu kenetlenmişlikle başarıların arka arkaya geleceğine inanıyorum." dedi. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'in desteklerinden de bahseden başarılı hoca, "Ereğli Belediye Başkanımız takımımıza çok destek veriyor. Kendisi futbol ile çok alakalı değil ancak verdiği destek çok büyük. Belediye Başkanımız 'Ereğli için Ereğlispor'un olması lazım' kanaatinde." ifadelerini kullandı.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim