Maçta baştan sona ev sahibi ekip üstün bir oyun sergilerken, Ereğli Belediyespor salonu 3-0 yenik terk etti. Lige istediği gibi başlayamayan ancak son haftalarda aldığı sonuçlarla moral bulan Ereğli'nin sultanları, lider Eczacıbaşı karşısında çıkışına ara verdi.
Eczacıbaşı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip etkili başladı. Lider Eczacıbaşı önünde gardı çabuk düşen temsilcimiz Ereğli Belediyespor, ilk sette varlık gösteremedi ve seti 25-14 kazanarak 1-0 geriye düştü. İkinci sete de moral bozukluğu ile başlayan yeşil-beyazlılar, Eczacıbaşı'nın etkili sayılarına cevap vermekte zorlandı ve seti 25-13 kaybederek 2-0 geriye düştü. Maçın son setinde toparlanarak durumu 2-1'e getirmenin hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, lider takımın attığı sayılara karşılık vermekte zorlandı ve son sette de farklı yenilmekten kurtulamadı. Temsilcimiz seti 25-14 kaybederek maçı da 3-0 kaybetmiş oldu.
Ligde oynanan 6 maç sonunda; Eczacıbaşı VitrA 18 puanla liderliğini sürdürdü. Eczacıbaşı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın setleri 25-14, 25-13 ve 25-14 sonuçlandı. Erol Akbulut, Ahmet Kalay hakem ikilisinin yönettiği maçta ekibimiz; Zülfiye, Bahar,  Aslı, Sibel, Copenhagen, Gözde, Ayça (Libero), Derya, Deniz, Barborkova, Müge ve Cemre’li kadrosuyla sahada yer alırken, güçlü rakibi karşısında varlık gösteremedi. Aldığı yenilgiyle haftayı 6 puanda tamamlayan ekibimiz 9. sırada yer aldı.
Yeşil-beyazlı ekibin antrenörü Mustafa Çayır, lider  Eczacıbaşı VitrA önünde istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını söyledi. Karşılaşmada öncelikle savunma ağırlıklı bir sistem üzerinde durduklarını ifade eden çayır; “Rakibimiz lider  Eczacıbaşı kaliteli kadrosu ile oldukça etkili bir oyun otaya koydu. Biz de istediğimiz oyun tarzını ortaya koyamadık. Bloklarda ektili olamadık ve  Eczacıbaşı VitrA'ya arka arkaya sayılar vererek oyunda gardımız düştü. Sonuçta maçtan 3-0 mağlup ayrıldık bunun için üzgünüz. Ancak önümüzdeki haftalar için kendimizi bir an önce toparlamanın hesaplarını yapıyoruz. Okdukça zorlu bir maç periyodu bizi bekliyor. Bu karşılaşmalardan Konya ve Ereğli'nin anlını ağartarak çıkmak için daha çok çalışacağız” diye konuştu.
SPOR SERVİSİ
Editör: TE Bilişim