Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden temsilcimiz Selçuklu Belediyesi Basketbol, 28.hafta karşılaşmasında Antalyaspor’u konuk etti. Karşılaşma her iki takımın karşılıklı basketleriyle geçilirken, temsilcimiz Will Daniels ve Fran Plepic’le etkili oldu ve ilk periyotu 23-21 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci periyotu iki takımın karşılıklı basketleriyle geçildi. Konuk ekip Valentin Pastal ve Özgür Şahin’le etkili olurken, Selçuklu Kartalları İzzet Türkyılmaz ve Will Daniels’le sayılar buldu ve ikinci periyot 42-42 eşitlikle tamamlandı. Üçüncü periyotta seyirci desteğini de arkasına alan temsilcimiz Fran Plepic’in etkili oyunuyla son periyota 55-52 önde girmeyi başardı. Final periyotunda etkili oyununu sürdüren Selçuklu Kartalları, mücadeleyi 73-67 kazanarak üst üste yedinci, toplamda ise 21.galibiyetini elde etti. Mavi-Beyazlılarda Fran Pilepic 26 sayı, 4 ribaund, 3 asist, İzzet Türkyılmaz 16 sayı, 5'i hücum 15 ribaund, 5 asist, 3 blok, Will Daniels 19 sayı, 3 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadı.

İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

Süper Lig yolunda play-off oynamayı garantileyen mavi-beyazlılar, ligde son haftalarda başarılı bir performans sergiliyor. Temsilcimiz geçtiğimiz hafta ligin güçlü takımlarından önce Bahçeşehir Koleji’ni ardından Antalyaspor’u mağlup ederek iki önemli galibiyete imza attı ve ligde 2.sıraya yükseldi. Toplamda 21.galibiyete ulaşan Selçuklu Kartalları pazar günü ise ligin güçlü takımlarından Bursaspor’un konuğu olacak.

SERKAN ERDOĞAN: SÜPER LİG HAYALİNİ KURMAYA BAŞLADIK

Selçuklu Belediyesi Basketbol Takımı Başantrenörü Serkan Erdoğan, “Sezon başında düşmemek için kurulan bir takımdık. Sonra sezon ortasında hedef yükselttik play-off dedik. Şimdi ise konumumuz itibariyle acaba çıkabilir miyiz diye hayal kurmaya başladık. Açıkçası bu rüyadan da uyanmak istemiyoruz. Ama basketbolda işler bir anda tersine de dönebilir. Biz şu anki durumumuzun keyfini çıkaracağız. Önümüzdeki haftada Bursa’da oynayacağımız maçın zorluğunu anlatmaya gerek yok. Antalyaspor’a da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim