Basın mensupları ile bir araya gelen Torku Konyaspor yönetimi geride kalan sezonu değerlendirdi ve yeni sezon hazırlıkları ile ilgili bilgiler verdi. Konyaspor'un sezonu iyi bir yerde tamamladığını hatırlatan Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, "Konyaspor bir gün mutlaka şampiyon olacak. Bunun alt yapısını hazırlıyoruz" dedi

 

Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, 2014-2015 sezonu hedefini puan olarak değil ama sıralama olarak istedikleri yerde tamamladıklarını ve bunun başarı olduğunu söylerken, alt yapısını hazırlayarak devam ettikleri yolda Torku Konyaspor'un er ya da geç şampiyon olacağına inandığını ifade etti. Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, beraberinde Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy, Başkan Yardımcılarından Güven Öten, Basın Sözcüsü Ahmet Baydar ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Sertaç Tuza ile bir basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 2014-2015 sezonunu değerlendirip yeni sezon ve bundan sonrası ile ilgili görüşlerini açıkladı. 

'Hedefimiz sezonu 50 puan ile tamamlamaktı' sözleriyle değerlendirmesine başlayan Kulüp Başkanı Ahmet Şan, "Bunu puan olarak değil ama sıralama olarak tutturduğumuzu söylemek yanlış olmaz. Sezon içerisinde en fazla sakatlık yaşayan 2-3 kulüpten biri olmamıza ve zaman zaman inişli-çıkışlı dönemler yaşamamıza rağmen özellikle sezonun ikinci devresinin 5.haftasından itibaren iyi bir grafik yakaladık. Bunun sonucunda da ilk 8 takım arasına girmeyi başardık. Bize göre bu bir başarı. Daha iyisini yapabilirdik. Ama olmadı" şeklinde konuştu.

İşte Ahmet Şan'ın açıklamaları:

TORKU ARENA STADYUMU PRESTİJ KAZANDIRDI

Futbol stadyumla ve taraftarlarla güzel. Bizim adımıza da bu sezon aynen böyle oldu. Bir takım sebeplerden dolayı yarıda kalan ancak daha sonra hızlı bir şekilde yapımı tamamlanan stadyumumuz Türk futboluna ayrı bir hava getirdi. Hem kulübümüz hem de Konya şehrine yeni stadyumumuz prestij kazandırdı. Bunu sezon boyunca oynadığımız maçlarda herkes gördü. Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumu Türkiye'deki güzel stadyumların yapımı adına bence bir başlangıç oldu. Şimdi biirçok yeni stadyum yapılıyor ve bunların hizmete girmesi Türk futbolu adına büyük kazanım olacak.

TARAFTARIMIZ BU SEZONUN ŞAMPİYONU

Eski stadyumumuzda fiziki şartlardann dolayı istenilen ambiyans oluşturulamıyor bu da destek anlamında yeterli katkının sağlanamaması anlamına geliyordu. Yeni stadyumumuzla birlikte bu da değişti. Güzel stadyumumuzda taraftar anlayışı da değişti. Örnek gösterilen bir taraftar kitlesi oluştu. Bize göre sezonun gerçek şampiyonu taraftarımız. Kendilerine sizlerin aracılığınızla bir kez daha teşekkür ediyoruz.

PASSOLİG'DE ANADOLU ŞAMPİYONUYUZ

Bu sezon uygulamaya konulan ve bir takım sıkıntılar yaşanan Passolig konusunda taraftarlarımız üzerlerine düşeni yaptı. 75 bine yakın Passolig kartı satıldı ki bu Anadolu kulüpleri arasında büyük bir başarı. Genel toplamda da kulübümüz 4-5 takım arasında yer aldı. Ayrıca taraftarlarımız satışa çıkan kombine biletlere de büyük ilgi gösterdiler. Bu konuda yaklaşık 18-19 bin satış yaptık. Bu da bir başarı. Yani Konyaspor bu sezon uygulamaya konulan Passolig konusunda ve taraftar desteği konusunda birçok kesim tarafından örnek gösterildi ve yapılan övgüleri de sonuna kadar hak etti diye düşünüyorum.

BAŞARI NOKTASINDA BASAMAKLARI BİRER BİRER ÇIKMALIYIZ

Kulüp olarak 2011 yılı içerisinde göreve geldiğimiz içerisinde bulunulan durum herkesin malumu. Bu noktada büyük bir sorumluluk aldık ve ikinci yılımızda şampiyon olup Süper Lig'e çıkarak sportif anlamda bir başarı yakaladık. Ardından hedefimiz Süper Lig'de kalıcı olmaktı. İki sezondur bunu da başarıyoruz. Artık bunlarla yetinmememiz gerekli. Çünkü Konya sportif anlamda başarılı olmayı ve yurt dışında ülkemizi temsil etmeyi hak ediyor. Başarı noktasında basamakları birer birer çıkmalıyız.

ER YA DA GEÇ KONYASPOR'UN ŞAMPİYON OLACAĞINA İNANIYORUM

Konyaspor olarak güzel tesisler, herkesi kendisine hayran bırakan bir stadyum, takımının yanında olan muhteşem taraftar, kaliteli bir teknik heyet ve hedefi doğrultusunda mücadele veren bir pilot takıma sahipsek bunun karşılığının önümüzdeki yıllarda er ya da geç mutlaka şampiyonluk olması lazım. Bunu geçtiğimiz günlerde dillendirdim ama bazı kesimler tarafından bu düşünce yeni sezon için olarak algılandı. Bir kez daha tekrarlıyorum. Konyaspor'un er ya da geç şampiyon olacağına inanıyorum ve bunun için her anlamda gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim