Lig’in 20. haftasında temsilcimiz Atiker Konyaspor lig lideri Medipol Başakşehir ile karşılaştı. Son anları nefes kesen mücadelede Adebayor ve Skubic’in attığı gollerle 1-1 berabere sonuçlandı. Temsilcimiz bu maçın ardından puanını 17’ye yükseltirken Medipol Başakşehir ise 43’e yükseltti. 

FİLİPOVİC VE SKUBİC HAFTANIN EN İYİSİ

Goal.com sitesinin istatistik şirketi Opta’dan aldığı verilerle hazırladığı haftanın en iyi 11’inde Konyaspor’dan Petar Filipovic ve Nejc Skubic de yer aldı. Maçın 90+2. dakikasında Fofana’nın sol çizgiden açtığı ortaya darbeli bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderen Skubic, yeşil beyazlılara 1 puanı getiren isim olurken haftanın en iyi 11’inde sağ bekte kendisine yer buldu.  Atiker Konyaspor’un bir başka savunma oyuncusu Petar Filipovic ise savunmadaki başarılı performansı göz kamaştırdı ve Hırvat oyuncu haftanın 11’inde kendisine yer buldu.

JAHOVİC EN KÖTÜ 11’DE

Atiker Konyaspor’un yeni transferi Adis Jahovic ilk lig maçına Medipol Başakşehir karşısında çıktı. Maçın başından beri istekli bir görüntü ortaya koyan Jahovic, bu istekli görüntüsünün skora yansımaması sonucu Goal.com ve Opta verilerine göre haftanın en kötü 11’inde yer aldı. Makedon forvet, Atiker Konyaspor formasıyla ilk maçına Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Galatasaray’a karşı çıkmıştı. Maçın 57.dakikasında oyuna dahil olan Adis Jahovic, 90+1’de attığı gol ile takımına 2-2’lik beraberliği getiren isim olmuştu.

VEYSEL KOÇ

Editör: TE Bilişim