Kosova'nın Priştine kentinde yapılan U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası sonunda Konya Özel Ekol Koleji öğrencisi ve Halterde Milli sporcu olan Nida Karasakal silkmede 74 kiloda Avrupa Şampiyonu olurken, bu başarısının ardından Çanakkale’de yapılan Yıldızlar Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nda da 44 kiloda da Türkiye Şampiyonu oldu.

‘TÜRK HALTERİ GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR’

Ekol Koleji’nde eğitimde spora ve sporcuya oldukça değer verdiklerini ve bunu bir ekol olarak değerlendirdiklerini söyleyen Ekol Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İlker Özkan, “Halterde Avrupa şampiyonu ve Yıldızlar Kulüpler Türkiye şampiyonasında da Türkiye şampiyonu olan öğrencimiz ve Halter Milli takımımızın milli sporcularından Nida Karasal’ın ülkemize ve şehrimize yaşattığı bu gururdan dolayı mutluyuz. Her iki şampiyonadaki başarılarını kutlarken, öğrencimiz Nida Karasakal’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türk halteri geleceğe umutlu bakmaktadır. Özellikle yıldızlar ve gençlerde beklentilerimiz çoktur. Gelecekte Türk Halter Milli Takımını sırtlayacak, İstiklal Marşımızı söylettirip Ay yıldızlı bayrağımızı göklere çıkaracaktır. Ekol koleji olarak gençlerimizin sporun her dalında uluslararası başarılara imza atmasına katkı vermekten büyük bir onur duyacağız. Hedefimiz, Ekol Koleji’nde her alanda başarılı öğrenciler yetiştirmektir. Spor’da bunlardan birisidir. Çocuklarımızı ders başarılarının yanında kendilerine güvenen, yapıcı ve yaratıcı, yakınıcı değil, çözüm üreten bireyler olarak yetiştirmektir” dedi.  

‘HER ZAMAN MADDİ VE MANEVİ YANINDAYIZ’

Türk sporunun uluslararası başarılarının artmasına destek vermek için Ekol Kolej’e olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini de dile getiren İlker Özkan, “Öğrencimiz Nida Karasakal aynı zamanda Türk Halter takımında milli bir sporcumuzdur. Ülkemize kazandırdığı başarılardan dolayı bu öğrencimizi burslu olarak eğitimini devam ettiriyoruz. Her zamanda maddi ve manevi olarak yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bütün çabamız Türk sporunun uluslararası başarılarına katkı sunmak ve başarılı olan öğrencilerimize her türlü sahip çıkmaktır” şeklinde konuştu. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim