Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup temsilcimiz 1922 Konyaspor ligin 2. haftasında deplasmanda Karacabey Belediyespor ile karşılaştı. 90 dakika sonunda sahadan 1-0 yenik ayrılan Yeşil-Beyazlılar 2. Hafta sonunda da puanla tanışamadı. Sakaryaspor maçında iyi bir performans sergileyen Yeşil-Beyazlılar, Bursa deplasmanında istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Maça iyibaşlayan ve net pozisyonlar yakalayan 1922 Konyaspor ilk yarının sonunda da kalesinde golü görünce toparlayamadı. 2 hafta sonunda gol sevinci de yaşayamayan Yavru Kartal, 3. haftada oynanacak Bodrumspor karşılaşmasına yoğun tempoda hazırlanıyor.

DEMORİLİZE OLDUK

1-0 kaybedilen Karacabey Belediyespor maçını değerlendiren teknik direktör Salih Eken, “Karacabey Belediyespor maçının ilk 10-15 dakikasına iyi başladık ve pozisyonlar bulduk. 3 tane net pozisyonumuz var. Kaçırdığımız yararlanamadığımız pozisyonlar var. Ondan sonra rakip oyuna denge sağladı. Maçın başına göre toparlandılar. Bizler kaçırdığımız pozisyonlardan sonra biraz demorilize olduk. Futbolcular saha içinde gel-gitler yaşadı. İlk yarının sonunda da golü kalemizde görünce bu bizi kötü etkiledi. İlk yarıyı berabere bitirebilseydik ikinci yarıya da farklı bir şekilde çıkabilirdik. Puan alabileceğimiz bir takımla oynadık. Golü yiyince ikinci yarıda bocaladık. Ondan sonrasında da arka arkaya hatalar yaptık. Böyle olunca da maçın sonunda sahadan mağlubiyetle ayrıldık.” ifadelerini kullandı.

MAÇ SEÇME DURUMU BAZEN OLABİLİYOR

Sakaryaspor ve Karacabey Belediyespor karşısındaki 1922 Konyaspor’un oyununu değerlendiren deneyimli teknik adam, “Sakaryaspor grupta şampiyonluğa oynayan takımlardan birisi olduğu için Sakaryaspor maçına hazırlanma psikolojisiyle Karacabey Belediyespor maçına hazırlanma psikolojisi aynı olmadı. Büyük ve zorlu maçlarda futbolcular kendilerini motive edebiliyor. Ancak Karacabey Belediyespor maçlarına oyuncuları hazırlamak biraz daha zor oluyor. Rakip geçen sezon şampiyon olarak 2. Lig’e yükselen bir takım. Karacabey Belediyespor maçına daha iyi konsantre olmamız gerekiyordu. Mental olarak daha iyi hazırlanmamız gerekiyordu. Şu düşüncemiz olmamalıydı. ‘Sakaryaspor maçında iyi oynadık. O oyunla Karacabey Belediyespor’u da yeneriz.’ Düşüncesinde olmamalıydık. Bazen futbolcularda maç seçme gibi durumlar olabiliyor. Örnek vermek gerekirse x bir Anadolu takımında oynayan futbolcularla bir İstanbul takımının maçında futbolcular kendilerini daha kolay hazırlayabiliyorken, iki Anadolu takımının karşılaşmasında futbolcular daha garantici düşünüyorlar. Ama Karacabey Belediyespor maçında ilk 15 dakikalık kısmında pozisyonları değerlendirebilseydik, şu an farklı şeyleri konuşuyor olurduk.” diye konuştu.

BİZİM İÇİN İYİ OLACAKTIR

İlk 2 haftada alınan mağlubiyetlerin takımda şok etkisi yaratacağını söyleyen 1922 Konyaspor Teknik direktörü Salih Eken, konuşmasına şöyle devam etti: “Oyun anlamında sıkıntımız yok ama galip gelmeyince oyunu anlatmak biraz zor oluyor. Biz çok iyi oynadık dersin ama sonuçlara baktığın zaman 2 maçı da kaybetmişsin. Bu haftadan itibaren düzeleceğimizi daha iyi sonuçla alabileceğimizi düşünüyorum. Belki bu şanssız sonuçların erken olması bizi kendimize getirebilir. O yüzden hafta sonu oynayacağımız Bodrumspor maçına galibiyet için çıkacağız. Oyuncular da kendine gelecektir. Bir şoklama olması bizim için iyi olacaktır.”

10 NUMARA POZİSYONUNDA ÇOK SIKINTI YAŞAMAYIZ

Transfer hakkında da değerlendirmelerde bulunan başarılı teknik adam Salih Eken, şunları söyledi: “Transfer anlamında ekonomik boyutu özellikle düşünmeliyiz. Transfer yapmasına yapalım ama bizleri idare etsin diye mi transfer yapalım yoksa asıl olarak 10 numara pozisyonunda oynayan futbolcuyu mu alalım. Burada önemli olan nokta bu. Bizim ekonomik durumumuz ve pilot takım olduğumuz belli. Konyaspor’un bize 400-500 bin TL ya da 1 milyon TL verecek hali yok. Bu durum olamayacağı için bu sefer orada bizi ilerletecek biraz daha katkı sağlayacak futbolculara yöneliyoruz. Kendi oyuncu grubumuz içinden halletmeye çalışıyoruz. Aldığımız oyuncuları da bütçe konusunda çok dikkat etmek zorundayız. Futbolcuların arasında maaş farkının çok olmaması gerekiyor. Bu durum olursa takım içindeki dengeler de bozulur. Onun için şu an kadromuzda 25 tane futbolcumuz var. 10 numara pozisyonunu en iyi kullanabilecek en iyi performansı sahada gösterecek oyuncuyu belirleyip maçlara öyle çıkıyoruz. O pozisyonda çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.”

YETERİNCE PUAN KAYBETTİK

Pazar günü oynanacak olan Bodrusmspor maçına da değinen Salih Eken, “Kendi sahamızda oynayacağız. İçerdeki 2. maçımıza çıkacağız. Kazanmak istiyoruz. Kayıp yaşamak istemiyoruz. İlk 2 haftada yeterince puan kaybettik. Bu seriye son vermek istiyoruz. 3. haftada Bodrumspor karşılaşmasına en iyi şekilde hazırlanıyoruz. 3 puan için sahaya çıkacağız. 1 maç kazandığımız zaman moral, motivasyon ve oyun olarak daha iyi olacağız.” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim