TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’un deneyimli kaptanı Selim Ay, Konya Yenigün Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Selim, “Bu sezonki yaşadıklarımızı belki de kariyerimiz boyunca bir daha yaşamayacağız. Tüm aksilikler üst üste geldi. Bir türlü beklentilere yanıt veremedik. Kötü sonuçlar alsak da ligden düşmeyi hiç düşünmedik.” dedi

TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor bu sezona iyi başlamasına rağmen, sonrasında büyük çöküş yaşadı. Ligde ilk 7 haftayı 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi ile kapatan Anadolu Kartalı, ondan sonraki süreçte tam bir yıkım yaşadı. 8. haftada sahasında oynadığı Malatyaspor karşılaşmasıyla çöküşe geçen Konyaspor, tam 10 maç kazanamadı. Söz konusu karşılaşmalarda Yeşil-Beyazlılar, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Uzun süre kazanamadıktan sonra özgüven problemi yaşayan Konyasporlu futbolcular, uzun bir sürenin ardından Ankaragücü deplasmanından 3 puanla ayrılamayı başarmıştı. Alınan galibiyetten sonra herkes bir seri beklerken, Anadolu Kartalı kötü gidişatını yine durduramadı. Bu sezon ligde hemen hemen tüm karşılaşmalarda rakiplerine üstünlük kuran Yeşil-Beyazlılar, girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremeyince sahadan ya beraberlikle ayrıldı ya da mağlubiyetle. Koronavirüs nedeniyle liglerin ertelenmesinden önce de 9 kişiyle alınan Fenerbahçe galibiyeti takımda heyecan yarattı. Ligde 7 maç aradan sonra galip gelen Konyaspor bu galibiyetle ateş hattının da üzerine çıkmış oldu ve derin bir nefes aldı. Koronavirüs nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından ise futbolcular evlerinde bireysel antrenmanlarını sürdürüyor. İttifak Holding Konyaspor’un deneyimli futbolcusu Selim Ay’da karantina dönemini Antalya’daki evinde geçiriyor. Konuyla ilgili Konya Yenigün Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Selim Ay şunları söyledi: “Karantina dönemini Antalya’da kendi evimde geçiriyorum. Hocalarımızın bilgisi dahilinde antrenmanlarımı sürdürüyorum. Olabildiğince vücudumu diri tutmaya çalışıyorum.”

ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREVİ YAPIYORUZ
Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada hayatın durma noktasına gelmesinin ardından Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır’ın başlattığı dar gelirli aileler için yardım kampanyasına Selim Ay’da katıldı. Bu konuya değinen Selim, “Altay’ın başlattığı akıma İlhan ağabeyin de beni kampanyaya davet etmesi üzerine ben de katıldım. Bizler göz önünde insanlar olduğumuz için bizlerin de bir şeyler yapması gerekiyordu. Sonuç itibariyle biz de üstümüze düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde Ali Turan ve Ömer Ali Şahiner’de bu kampanyaya destek olacaklarını bana söylediler. Ben de sosyal medya üzerinden kampanyaya katılacağımı duyurdum. Valiyle de konuştum. Dar gelirli aileleri tespit ettikten sonra çalışmamız başlayacak.” ifadelerini kullandı.

ONURLU VE GURURLUYUM
Konyaspor’da 10. Yılını geçiren Selim Ay, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ben Antalyalıyım ama 2008’den beri Konyaspor’da olduğum için Konyalı gibiyim. Konyaspor’da hem en dibi gördüm. Hem de en üst seviyeyi gördüm. 10. yılım Konyaspor’da onurlu ve gururluyum. Herkes benim Konyasporlu olduğumu biliyor. Benim Konyasporluluğumu kimse tartışamaz bu konu tartışmaya kapalı bir konudur. Oynamadığım zamanlar da oldu ama mücadelemden yılmadım. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.”
KİMSE DE ART NİYET YOKTU
Aykut Kocaman’ın son gelişinde takımda yaşanan olayları anlatan başarılı futbolcu, “Aykut Hoca takımın başına tekrardan geldiğinde herkesin büyük bir beklentisi oluştu. Herkes Konyaspor, şampiyon olacak tekrardan eski seviyesine ulaşacak beklentisine girdi. Eskisi gibi maçlarında fırtına gibi esecek hissine kapıldı. Ancak bu işler öyle bir anda olmuyor. Zamanla olacak şeyler. İnsanların çok fazla beklentisi vardı. Dediğim gibi bu işler anında gerçekleşmiyor. Önceki elde ettiğimiz başarılarda da zamanla gelen bir başarı öyküsü vardı. Bazen her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Oyuncular aynıydı. Teknik ekip aynıydı ama kazanamama serimiz vardı. 2-3 maç üst üste kazansaydık kaybolan özgüvenimiz yerine gelecekti ancak bunlar olmayınca da sonuçlar bunu gerektirdi. Futbol kariyerimizde olmayacak olaylar yaşandı. Bütün talihsizlikler bu sene başımıza geldi. Lehimize bariz hakem hataları da oldu. Ancak kötü gittiğimiz için bunları dile de getiremedik. Ne Aykut Hoca da ne futbolcularda bir art niyet yoktu. Herkes elinden geleni yaptı. Alınan sonuçlara herkes üzüldü. Aykut Hoca da Konyaspor daha fazla zarar görmesin diye yönetimle karşılıklı anlaşarak takımdan ayrıldı. Önemli olan bundan sonra Konyaspor’un başarısı.” diye konuştu.

OLMAYINCA OLMUYOR
Konyaspor’un iyi oynamasından sonra bir anda yaşadığı çöküşün sebebini de açıklayan deneyimli kaptan, “Biz Sergen Hoca takımın başındayken de bu duruma benzer bir tablonun içerisindeydik. Psikolojik olarak galibiyet alamazsanız geriye gidersiniz. Özgüveninizi kaybedersiniz. Defans hattında oynayan oyuncular için bir çalım yersin, bir hata yaparsın ancak mücadelene devam eder kendini ve takımı toparlayabilirsin. Fakat forvet hattında oynayan oyuncular için bu durum öyle değil. Gol kaçırdıklarında kendilerine gelme süresi gol atana kadar sürüyor. Toparlayamıyorlar. Takım için 1-2 galibiyete ihtiyaç vardı. Galibiyetin gelmesinin ardından ise gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Bu sezon içerde oynadığımız Malatyaspor maçı bizim için kritik bir maçtı. İyi oynamamıza rağmen mağlup olduk. Ardından Fenerbahçe’ye yenildik. Akabinde Türkiye Kupası’ndan elendik. Gençlerbirliği maçında son dakika gol yedik. Antalyaspor maçında oyunun kontrolü yine elimizde olmasına rağmen yine galip gelemedik. Özellikle içerde oynadığımız Gaziantepspor karşılaşmasında hepimiz saç baş yolduk. Bu tür maçları kazanamadık ve takımın gardı düştü. Bir özgüven problemi yaşandı. Takımın bir galibiyet serisine ihtiyacı vardı ama onu yakalamayınca olumsuzluklar yaşandı. Bazen olmayınca olmuyor.” İfadelerini kullandı. 

SEVİYELİ ELEŞTİRİYE AÇIĞIM
İH Konyaspor’da zaman zaman eleştirilerin odağı olan Selim Ay konuşmasına şöyle devam etti: “Beni eleştiren beni her türlü eleştirebilir. Ancak içinde art niyet olmaması şartıyla. Benim Konyasporluluğumu kimse sorgulayamaz. Sahada benim kadar Konyaspor formasının kıymetini bilen yoktur. Benim sahada mücadele etmediğimi ya da mücadeleden kaçtığımı kimse söyleyemez. Ben Konyaspor forması adı altında terimin son damlasına kadar hep mücadele ediyorum. Beni herkes eleştirebilir. Ama seviyeli bir şekilde. Ben eleştiriye açığım herkesin yorumunu duymak isterim. Fakat art niyet olmadan uygun bir üslupla herkes dilediğini söyleyebilir. Takım iyi gittiğinde birlik beraberlik haberi yapanlar, takım kötü gittiğinde ise takımda gruplaşma diye haber yapıyor. Ne gruplaşması, neyin gruplaşması bunu anlamıyorum. Faturanın bize kesilmesi nazları bize geçtiği için ne de olsa Konyaspor’un evladı ne desek bir şey demiyorlar düşüncesinde istediklerini yazıyorlar. Bu konuyla söyleyeceğim son şey Kişi kendinden bilirmiş cümlesi bu durumu anlatan en güzel tabir. Bu olaylardan sonra da sosyal medya hesabımı kapatabilirdim eleştiriye açık olmazsam ama kapatmadım. Bütün denilenleri yorumları bizzat takip ettim.”

İYİ NİYETİMİN CEZASINI ÇEKİYORUM
Yeşil-Beyazlılarda iyi performans sergilerken bir anda yedek kulübesine çekilen Selim Ay, “Bazen duygusallığımın ve iyi niyetimin cezasını çekiyorum. Ben hiçbir zaman oynamadığımda veya süre bulamadığımda takımda huzursuzluk yaratmadım. Kimseye surat da yapmadım. Bu da hocalarda şöyle bir algı yarattı: Nasıl olsa Selim çalışıyor. Nasıl olsa selim surat yapmıyor düşüncesi oluşturdu. Bu olay bir nevi bana bir artı çünkü, bunu yapsam işime saygısızlık yapmış olacağım. Bunun da olması ikinci seçenekte olmamı doğurdu. Futbol açısından normal oynarken mücadelemi verirken en ufak hatalarda direkt olarak yedek kulübesine çekildim. Bu psikoloji hiç kolay değil. Mehmet Özdilek döneminde şans bulamamıştım. Ancak Sergen hoca döneminde kendimi sonlara doğru gösterdim. Rıza hoca döneminde ise yine oynamaya başladım sonrasında ise en ufak bir hatamda yedeğe çekildim. Ardından bir sakatlık geçirdim. Bu sezon ise şans geldi onu en iyi şekilde değerlendirdim. Ben hiçbir zaman elimi taşın altına koymaktan çekinmedim. Ben Konyaspor taraftarlarına her zaman mücadele edeceğime söz verdim.” dedi.

YETERLİ OYNAYAMADIM
İH Konyaspor’da 10. Sezonunu geçiren Selim Ay, bu konuyla ilgili de konuştu. Selim, “Ben Konyaspor’un TFF 1. Lig’de olduğu sezon full oynuyordum. Ancak onun sonrasında Aykut Hoca, yönetiminde bir revizyona gidildi. O dönemde yedek kaldım. Takımda iyiye gitti. Ali Turan-Vukovic ikilisi iyi bir uyum sağladı. Aykut Hocayı ne kadar sevdiğimi herkes bilir. Ben bu duruma menfaat olarak baksam Aykut Hocayı en çok benim eleştirmem gerekir. Çünkü, Aykut Hoca döneminde ilk kez yedek kaldım. Ben o dönem kupa maçlarıyla beraber 21 maç oynadım. Aykut Hoca gittikten sonra bu durumun bana şans getireceğini tahmin etsem de bu durumun beni etkileyeceğini de biliyordum. O dönemlerde ben alternatif oyuncu olarak görülüyordum. Daha önce Selim banko denilirken sonraki süreçlerde ikinci planda yer alan alternatif oyuncu olarak görülmeye başladım. Yeni hocalar geldikten sonra da bu duruma hep böyle baktılar ve üstüme sürekli oyuncu alındı. Ardından ise sürekli kendimi ispat etme çabasına girdim ve süre bulmaya başladım. Ancak şimdi bakıyorum geçmişe profesyonellikte böyle şeyler var. Bu saatten sonra da kendimi ispatlamaya gerek duymuyorum. Formayı kolay kolay kimseye vermem. Ben kariyerimde en gelişeceğim yaşta 25 ve 27 yaş aralığında futbol oynayamadım. Yeterli süre bulamadım. Olaya duygusal yaklaşmasam ve başka bir yol arasam futbol oynamak için şu an çok farklı yerlerde olabilirdim.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜN TALİHSİZLİKLERİ YAŞADIK
İH Konyaspor’un bu sezonki performansından bahseden başarılı stoper, “Bütün olabilecek olayları biz bu sene yaşadık. Kariyerimizde belki de bir daha göremeyeceğimiz olayları biz bu sene yaşadık. Takımın tam kendini bulacağı maçlarda ya erken kırmızı gördük ya önde olduğumuz maçı verdik ya da hakem kararlarından etkilendik. Bu da hem takımın hem taraftarın hem de teknik ekibin gardını düşürdü. O girdaptan daha erken çıkmaya çalıştık ama kimisinden çıktık kimisinden ise çıkamadık.” diye konuştu. 
O GAZLA GENÇLERBİRLİĞİ’Nİ DE YENERDİK
Hocalarımızda söylüyordu. Takım içinde de konuşuyorduk, dediğimiz şuydu: Malatya karşılaşmasını kazanamadık ama Fenerbahçe maçını kazanırsak Malatyaspor karşılaşmasının özgüvenine kıyasla Fenerbahçe maçından alacağın galibiyette özgüvenin 5 katını kazanırsın. Biz Malatyaspor karşılaşmasından da galip gelmek isterdik ama olmadı. Sonrasında ise içerde 9 kişiyle kazandığımız Fenerbahçe karşılaşması takımda özgüveni, inancı inanılmaz derece de arttırdı. Ligler devam etse o gazla, o motivasyonla Gençlerbirliği’ni de yenerdik. Fenerbahçe karşılaşmasından 9 kişiyle galip gelmemiz takımda kimin neler yapacağını ve inandığımızda neler yapacağımızı takımda bulunan herkes gördü. O galibiyette herkese çok iyi bir moral ve motivasyon verdi. 

FENERBAHÇE MAÇI DÖNÜM NOKTASIYDI
Konyaspor’un ligde kalma şansını değerlendiren başarılı stoper konuşmasına şöyle devam etti: “Şu an alt sıralarda çok takım var bizim Fenerbahçe karşılaşmamız dönüm noktasıydı. Ligden düşeceğimizi hiçbir zaman düşünmedik. Biz daha önce bu işi bitirebilirdik. Kayserispor ve Yeni Malatyaspor karşılaşmalarından galip ayrılsaydık şu an çok farklı şeyleri konuşuyor olurduk. Biz uzattık bu süreci. Diğer takımlarda da şu düşünce oluştu. Konyaspor son dakikaları oynayamıyor ve skoru koruyamıyor algısı oluştu denildi. Ayrıca Konyaspor kafa olarak düştü. Biz alt sıralardan daha güçlü geliyoruz düşüncesini kafalarında kurdular. Ancak bizim Fenerbahçe’yi yenmemiz onları allak-bullak etti. Biz takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu süreci en kısa sürede atlatıp hatalarımızdan ders çıkararak gelecek sezona hazırlanacağız. Konyaspor’u da gelecek sezondan itibaren ait olduğu yerlere çıkaracağız.

HERKES TAKIM İÇİN MÜCADELE VERİYOR
Taraftarların Serkan Kırıntılı ve Nejc Skubic’e olan tepkisi hakkında da konuşan Selim, “Beklenti olduğu için oyuncuların performansı taraftarların tepkisini çekti. Skubic normal oyununu sürdürdü. Genel performansını devam ettirdi. Serkan ağabey ise eleştiriliyor. Hata yaptı deniliyor. Ancak bakıyorsun Kayserispor karşılaşmasında 3 tane net gol pozisyonunu çıkarıyor. Bajic de eleştiriliyordu Fenerbahçe maçında gol attı. Art niyet olarak biz futbolcuların yaptığı bir şey yok. Takım olarak herkes elinden gelenin fazlasını vermeye çalışıyor. Bu söylediklerim de farklı yere çekilmesin. Dediğim gibi herkes takım için mücadelesini veriyor.” ifadelerini kullandı.”

KOLEJ HAVASI VARDI
Takım içinde olanları da anlatan deneyimli stoper, “Yıllardan beri takımda kolej havası vardı. Ali Turan olsun, Kaya ağabey olsun, Ali Çamdalı olsun biz gençler olarak onları örnek alıyorduk. Aynı modu biz şu an yapıyoruz. Takımda hiçbir zaman sorumsuzluk yapan ya da disiplinsizlik yapan olmadı. Takımda Ali Turan’a çok büyük bir saygı var. Takımda da en eğlenceli biri olduğumdan dolayı beni de seviyorlar. Bizim takımda birbirimizi kıracak üzecek davranışlar hiç yaşanmadı. Sahada olan sahada kaldı.” dedi. 

ÇOK İYİ TEKLİFLER ALDIM
Kariyeri hakkında da konuşan Selim Ay konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu konuda babam benimle 1 ay konuşmadı. Şu an isim vermem de çok doğru olmaz. 25-27 yaş aralığımda büyük takımların içinde olduğu kulüpler de olsun çok iyi teklifler aldım. Sergen Hoca, döneminden sonra çok iyi teklifler aldım. Direkt Selçuk ağabeyin yanına gittim bu olaylar olunca konuyu anlattım ve direkt olarak sözleşmemi uzattım. Profesyonel olarak baksam keşke diyebilirdim ama duygusal olarak baktığım için keşke diyemiyorum. Konyaspor’un haberi olmadan başka bir kulüple görüşmem. Duygusal olarak baktığım için Konyaspor’dan ayrılacağımı düşünemiyorum. Konyaspor’la para konusunu bile konuşmam. Ancak futbol bu yarın ne olacağının garantisi yok. Benim Konyaspor’a bağlılığımı bütün Antalya bile biliyor.” 

HEDEFİM ŞAMPİYONLUK VE ŞAMPİYONLAR LİGİ
Yeşil-Beyazlı forma adı altında gelecek hedeflerinden de bahseden Selim Ay, “Konyaspor’da ulaşamadığım nadir hedefler kaldı. Bunlardan biri şampiyonluk biri de Şampiyonlar Ligi’ne gitmek. Bu hayal değil. 5 yıl önce Konyaspor’la Avrupa Ligi’nde oynayacağım desem. Hadi ya ne diyorsun sen derlerdi. Dediğim gibi bu hayal değil. Biz bunları öncesinde yaptık. Yine yapabiliriz. Önümde daha uzun yıllar var Şampiyonlar Ligi neden olmasın. Bu takım Türkiye Kupası’nı aldı. Süper Kupa’yı aldı. 2 sene Avrupa Ligi’nde oynadı. Bu takım ve bu takımın taraftarı her şeyi gördü. Ben de Konyaspor’la şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi yürekten istiyorum. İnşallah başarırız.” diye konuştu.

HEPSİNDEN BİRŞEY KAPIYORUM
Futbol kariyer sonlandığında ise antrenörlük yapmak istediğini söyleyen başarılı stoper, “İlerleyen yıllardaki hedefim ise daha uzun yıllar var ama antrenörlük yapmak. Ben tüm hocalarla içli dışlıyım bütün hocalarımızdan bir şeyler kapmaya çalışıyorum. Konyaspor’a gelen tüm hocalarla iyi sohbetim vardır.  Futbol kariyerim sonlandığında antrenörlük bakımından büyük hedeflerim var. Hocalarla maç değerlendirmelerini yaparım hocalarımıza her şeyi sorarım.” dedi.

ZORLANDIĞIM BİR FORVET YOK
‘Bu sezon oynadığı forvetler konusunda kendisini en zorlayan futbolcu kim sorusuna’ ise Selim şu şekilde cevap verdi: Ligde sonradan oynamaya başladığım ancak bu sezon çok zorlandığım bir oyuncu olmadı. Genellikle defans oyuncuları hızlı oyuncularla bire bir kalıklarında çaresiz kalırlar. Ben de bir defans oyuncusuyum ama yavaş bir futbolcu değilim. Bir de iyi pozisyon aldığınızda rakibe geçit vermiyorsun.”

CANER İYİ BİR ÇIKIŞ YAKALADI
Süper Lig’de bu sezon en iyi stoper performansını kimin gösterdiğini de açıklayan Selim Ay, “Sivasspor’da oynayan stoper Caner Osmanpaşa bu sezon iyi bir performans ortaya koyuyor. Takımının çıkışında çok katkısı var. Ayrıca takımının da yukarı da olması seni de ön plana atıyor ister istemez. O yüzden stoper performansı olarak Caner Osmanpaşa’yı söyleyebilirim. Bir de Mustafa Yumlu mevkiisinde iyi performans sergilediğini düşünüyorum. Ben de oynadığım maça bakarsak kendimi de söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

MUHABBET ETMEYİ SEVERİM
Boş zamanlarında da neler yaptığını açıklayan deneyimli isim, “Boş zamanlarımda genelde Ali Turan’la beraberiz. Şu anda da Ali Turan’la birlikteyim Antalya’da antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Geriye kalan boş zamanlarımda da diğer arkadaşlarımla birlikteyim. Muhabbet etmeyi severim. O yüzden de arkadaşlarımla buluşup bol bol konuşur, sohbet ederim.” dedi. 
İLHAN ATLI